Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми „Принцът на Персия: Пясъците на времето” беше представен на международния фестивал на комиксите WonderCon 2010

„Принцът на Персия: Пясъците на времето” беше представен на международния фестивал на комиксите WonderCon 2010
„Принцът на Персия: Пясъците на времето” беше представен на международния фестивал на комиксите WonderCon 2010
Cinefish.bg

Теми
„Принцът на Персия: Пясъците на времето” беше представен на международния фестивал на комиксите WonderCon 2010

09.04.2010, 09:51  |   Видяна: 2706  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА

По време на Великденските празници звездите от „Принцът на Персия: Пясъците на времето” бяха гости на ежегодния международен фестивал на комиксите WonderCon, който за пореден път събра автори, професионалисти, фенове и популярни лица от света на комиксите, научната фантастика и фентъзи жанра.

В Сан Франциско бяха представени последните новости в игрите и филмите, сред които „Принцът на Персия: Пясъците на времето” предизвика огромен интерес. Джери Брукхаймър, разкри пред публиката подробности за образа на непокорния принц Дастан (Джейк Гиленхал) и за началните сцени от филма, в които ордите на персийската армия обсаждат древния град Аламут.Режисьорът Майк Нюъл представи ключовия елемент във филма – магическия кинжал, който владее Пясъците на времето. Заедно със създателя на едноименната видеоигра и съавтор на сценария Джордан Мечнър, те разбулиха и детайли около връзката на Дастан и принцесата-жрица Тамина (Джема Артъртън), чиято мисия е да опази древния кинжал от силите на злото.

С усмивка и чувство за хумор, Джейк Гиленхал разказа интересни моменти за уроците по паркур, консултирани от самия Дейвид Бел, създател на модерното градско изкуство. За своето увлечение по историята той със задоволство сподели: “Играех първата част от видео игрите като дете. Кой можеше да предположи, че някой ден именно аз ще изиграя принца” и допълни: „Причината, поради която повечето филми, базирани на компютърни игри, нямат успех е, че действия, които са директно копирани от сцена в играта, нямат никакъв смисъл по време на филма.

В „Принцът на Персия: Пясъците на времето” ние решихме, че всяко подобно действие ще бъде направено с причина. За всеки момент, в който принцът прескача препятствия, бяга или се катери, има конкретни логични обстоятелства.”Принцът на Персия: Пясъците на времето” е история, в която се преплитат силата на времето и невероятните обрати на съдбата. Едно обикновено момче, се превръща в саможив принц, на когото е отредена съдбата да защити света от силите на Злото. Продуцентът Джери Брукхаймър и режисьорът Майк Нюъл ни повеждат през тайнствените земи на митична Персия, за да ни покажат приключенията на принц Дастан, в ролята Джейк Гиленхал. Принуден да напусне кралския двор, принцът неохотно се съюзява с красивата принцеса Тамина (Джема Артъртън). Двамата заедно обединяват сили, за да предпазят древен кинжал, който притежава невероятна мощ и може да връща времето назад. Сред внушителния актьорски състав се открояват и имената на сър Бен Кингсли, в ролята на чичото на Дастан Назим, както и Алфред Молина, който играе арабски търговец и мошеник.

Премиерата на филма в българските кина, включително Mtel IMAX, е на 21 май 2010 – седмица преди тази в САЩ. Дотогава може да следите последните новости около филма на българския уеб сайт www.princeofpersia.bg или във фен страницата му във Facebook.

Още новини:
Сам Уортингтън или как обикновеният зидар стана титан на Холивуд
Ще счупи ли "Железният човек 2" рекорда на "Черният рицар"?
Нов трибют към Ингмар Бергман
Анди Лау представи на най-новия си филм "Future X-Cops"
Уинона Райдър се завръща на екран

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
behwolf Неутрално
1 17.11.2010, 09:52
Оценка: 0
0 гласа

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg