Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Предстои нова филмова адаптация на романа “Анна Каренина”

Предстои нова филмова адаптация на романа “Анна Каренина”
Предстои нова филмова адаптация на романа “Анна Каренина”
Cinefish.bg

Филми
Предстои нова филмова адаптация на романа “Анна Каренина”

10.03.2011, 17:03  |   Видяна: 3189  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

Номинираният за “Златен глобус”, Джо Райт, заснел филмите “Гордост и предразсъдъци” и “Изкупление”, разкри че ще поеме режисурата на историческата продукция “Анна Каренина”. Филмът ще бъде базиран на публикувания през 1878 година едноименен роман на руския писател Лев Толстой.

Това няма да бъде първия път в който историята на Анна Каренина ще бъде представена на големия екран – до момента има общо дванадесет филмови адаптации, дело както на руски, така и на американски и английски режисьори.

По време на интервю, свързано с новата му лента “Хана”, Джо Райт заяви че по сценария на “Анна Каренина” работи носителя на “Оскар” Том Стопард (“Влюбеният Шекспир”), а снимките на самия филм ще започнат още тази есен.

Джо Райт, заснел филмите “Гордост и предразсъдъци” и “Изкупление”, разкри че ще поеме режисурата на историческата продукция “Анна Каренина”. Джо Райт: “Том се справя невероятно със сценария. Бях изненадан от това колко запознат е той с руската история и култура. Като режисьор, аз съм горд да разполагам с толкова талантлив и отдаден сценарист.”

Действието на “Анна Каренина” ще се развива през 19-ти век, а сюжета ще проследява преживяванията на едноименната главна героиня. Джо Райт сподели, че някои от детайлите в романа на Толстой няма да бъдат включени във филма, който той описва като “интелигентна семейна драма”. Режисьорът също така разкри, че главните герои ще говорят с британски, а не с руски акцент.

Джо Райт: “Не можеш да прехвърлиш всяка една страница на екрана. А дори и да е възможно, филма ще e дълъг над десет часа. Винаги когато адаптираш литературна творба, ти трябва да вземеш решение какво точно искаш да включиш в сценария. Убеден съм, че с Том сме преценили правилно какво ни трябва и какво не. Мога само да кажа, че филма ще се хареса на почитателите на романа.”

По всяка вероятност, главната роля в “Анна Каренина” ще бъде изпълнена от звездата от трилогията “Карибски пирати”, Кийра Найтли. По всяка вероятност, главната роля в “Анна Каренина” ще бъде изпълнена от звездата от трилогията “Карибски пирати”, Кийра Найтли.

Изборът на Найтли не е изненадващ, защото младата актриса вече е работила два пъти с Джо Райт – върху вече споменатите “Гордост и предразсъдъци” и “Изкупление”.

Режисьорът потвърди информацията, но уточни че Найтли все още не е подписала официален договор за участие:

“Да, искам тя да изпълни ролята на Анна. Очевидно е, защото с нея сме добри приятели и работим без проблеми заедно. Но тя все още не е дала подписа си. Имаме достатъчно време и се надявам, че всичко ще протече без проблеми.”

Очаква се снимките на “Анна Каренина” да започнат през месец октомври тази година.

Премиерната дата все още не е уточнена, но по всяка вероятност филма ще тръгне по кината през лятото на следващата година.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg