Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Празнични прожекции на филми с Чарли Чаплин и с героите от "Мъпет шоу" в програмата на кино "Одеон"

Празнични прожекции на филми с Чарли Чаплин и с героите от Мъпет шоу в програмата на кино Одеон
На 4 и 5 януари може да видите "Големият парад на Чарли" (1948) на Емил Флавен - антология от немите късометражки на великия комик с коментар от един от най-сериозните киноисторици - Жорж Садул.
Cinefish.bg

Филми
Празнични прожекции на филми с Чарли Чаплин и с героите от "Мъпет шоу" в програмата на кино "Одеон"

03.01.2012, 15:27  |   Видяна: 3510  |   actualno.com  |   ФИЛМ

Комедии с Чарли Чаплин и с героите от "Мъпет шоу" са новогодишните подаръци за зрителите от Филмотеката.

Празничните прожекции започват днес в 19 ч. в кино "Одеон" с "Иисус от Монреал" (1989) на канадския режисьор Дени Аркан. Лотер Блюто, Катрин Уилкенинг, Жоан-Мари Трамбле, Реми Жирар са сред актьорите в продукцията, отличена с две награди в Кан.

Според критиката филмът е шедьовър, изтъкан от хумор, интелигентност и чувствителност, който завладява с новата интерпретация на евангелията и с критичния поглед към съвременното общество като цяло и към шоубизнеса в частност.
По думите на Аркан в "Иисус от Монреал" се говори както за Големия взрив и формулата на кока-колата, така и за монолога на Хамлет и фашистите, които се причестяват всеки ден - т.е. за всичко, което е "незаобиколимо".

На 4 и 5 януари може да видите "Големият парад на Чарли" (1948) на Емил Флавен - антология от немите късометражки на великия комик с коментар от един от най-сериозните киноисторици - Жорж Садул.На 4 и 5 януари може да видите "Големият парад на Чарли" (1948) на Емил Флавен - антология от немите късометражки на великия комик с коментар от един от най-сериозните киноисторици - Жорж Садул.

В "Кукленото кино" (1979) на Джеймс Фроли познатите герои от телевизионната поредица "Мъпет шоу" - жабокът Кермит, мечокът Гонзо, "прекрасната" Пиги, кучето Ролф и цялата им компания - тръгват към Холивуд и славата. Пътуването им минава през много перипетии и опасности и естествено се увенчава с успех в традициите на "доброто старо" холивудско кино.

"Кукленото кино" пародира не само щампите на класическия холивудски филм, но и една система на мислене, проблеми, идеи и ценности в американското общество, според специалистите. Прожекцията в "Одеон" е на 5 януари от 19.30 часа. БТА

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg