Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Потвърдено: Фантастичният екшън “TRON: Заветът” ще се сдобие с продължение

Потвърдено: Фантастичният екшън “TRON: Заветът” ще се сдобие с продължение
Според неофициални източници от Уолт Дисни, в най-добрия случай снимките на “TRON 3” ще стартират през пролетта на следващата година.
Cinefish.bg

Филми
Потвърдено: Фантастичният екшън “TRON: Заветът” ще се сдобие с продължение

20.03.2012, 10:20  |   Видяна: 2188  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

В края на 2010-та година се състоя световната премиера на научнофантастичния 3D-екшън “TRON: Заветът”, който бързо си спечели славата на един от най-силно рекламираните филмови проекти на всички времена. Очакванията на студиото Уолт Дисни по отношение на приходите бяха огромни, и въпреки че те не бяха оправдани напълно, лентата все пак успя да покрие внушителния си бюджет от 200 милиона долара.

Режисираният от Джоузеф Косински филм бе своеобразно продължение на “TRON” от 1982-ра година, а продуцентите оповестиха още преди премиерата му че се правят планове и за трети филм от поредицата. Но след като приходите не оправдаха напълно очакванията на началството на Дисни, бъдещето на “TRON 3” не бе сигурно и дори се появиха слухове че проекта е напълно отхвърлен от студиото.

Потвърдено: Фантастичният екшън “TRON: Заветът” ще се сдобие с продължение

Всичко обаче се промени когато стана ясно че продажбите на “TRON: Заветът” в DVD и Блу-рей формат са били повече от задоволителни. Благодарение именно на този успех бе обявено че от Дисни са подновили интереса си към продължението. А сега, повече от една година след световната премиера на триизмерната лента, нейните сценаристи Адам Хоровиц и Едуард Китсис потвърдиха официално, че “TRON 3” ще бъде направен. По време на фестивала за комикси и филми WonderCon, Китсис и Хоровиц заявиха че по сценария на третата лента вече работи Дейв Диджилио (“Осем герои”), а Джоузеф Косински най-вероятно отново ще седне на режисьорският стол.

Ето какво споделиха двамата сценаристи:

Потвърдено: Фантастичният екшън “TRON: Заветът” ще се сдобие с продължениеАдам Хоровиц: “В момента се работи по продължението. Двамата се Едуард не участваме в писането на сценария, защото сме заети със сериала “Имало едно време”, но ще бъдем ко-продуценти на филма.”

Едуард Китсис: “Дейв Диджилио пише сценария, а Джоузеф Косински снима “Oblivion”, но въпреки че всички сме заети успяхме да организираме няколко срещи на които обсъдихме “TRON 3” и начина по който искаме да подходим към историята. Мога да кажа че във филма ще разгледаме по-подробно въпроса за живота и смъртта в дигиталната реалност. Но все още има много време. Понякога филмите не се правят толкова бързо колкото ни се иска. Джо (Косински) винаги искаше първо да заснеме “Oblivion” и едва след това да се завърне към “TRON”. Общата ни цел обаче е да задвижим нещата възможно най-скоро.”

Официална информация относно актьорския състав на “TRON 3” все още няма и за момента не е ясно дали някои от актьорите от предишния филм ще се завърнат отново в ролите си. Появилите се наскоро слухове че героя на Джеф Бриджис ще бъде част и от сюжета на третата част не са потвърдени официално от продуцентите. Смята се че след края на лятото ще бъдат разпространени по-подробни детайли относно предстоящата продукция.

Според неофициални източници от Уолт Дисни, в най-добрия случай снимките на “TRON 3” ще стартират през пролетта на следващата година.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg