Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Последният ергенски запой

Последният ергенски запой
Това, което лично за мен остава малко озадачаващо обаче, е че ще има и "Последен ергенски запой 2", който дори вече е в начална фаза на продукция.
Cinefish.bg

Филми
Последният ергенски запой

18.06.2009, 14:15  |   Видяна: 7367  |   sivosten.com  |   ФИЛМ
от Ангел Генчев

Въпреки тоновете хвалебствия, прииждащи на талази от запад, и невероятно високите оценки, не мога да не призная, че пак имах известни скрупули спрямо "Последният ергенски запой". Начело с Лас Вегас - толкова банална кинодестинация, че както и да се суче действието около и из Града на порока, фонът е едва ли не досаден. Ергенско парти - сиреч най-вероятно малко или повече просташки лафове, секс, алкохол, наркотици и летни ритми. И всичко това събрано в комедия, вече превърнала се в сезонен суперхит.

В интерес на истината, въвеждащият почти половин час, предистория на събитията, е доста разочароващ - запознаване с главните заподозрени, шепа не чак пък толкова остроумни лафове, една-две по-забавни ситуации, на които да се подсмихнеш евентуално - и така до големия запой, след който предстои истинския махмурлук. От там нататък обаче, комедията, вече малко изненадващо, набира скорост, потапяйки участниците в огромно количество ситуации граничещи с абсурда, без да ги остави дори да си поемат дъх.

А още по-лошото в цялата дандания е присъствието на онзи ключов период от разтеглено, минало и незапомнено време, който се намира в цялата и основа.

И въпреки че "Последният ергенски запой" остава нецензурен, на места дори вулгарен, порядъчно плитък, и забавен най-вече в тоталната си щуротия, сред сериозно множество от сродните си изпъква. Най-вероятно поради простата причина, че създателите на лентата все пак са проявили известен вкус, бил той и леко в посока пиперливото, комбиниран обаче с чудесен усет към актьорския състав. Потърпевшите иначе почти неизвестни махмурлии се забелязват на екрана, ролите на загубеняци - всеки по своя си начин - им прилягат чудесно, и, най-важното, изглеждат забавно.

Така че, ако сте в настроение за лековата, тук-там глупава, но крайно щура и в по-голямата си част смешна комедия - тази е добър кандидат. Особено за летните месеци, когато човек предпочита да не се пренапряга дори мисловно, а по-скоро да се похили празноглаво. Остана може би да отбележа доста уместния саундтрак, освен като подбор и като моменти на включване.

Това, което лично за мен остава малко озадачаващо обаче, е че ще има и "Последният ергенски запой 2", който дори вече е в начална фаза на продукция. Със сигурност със същите физиономии, а от там нататък - един бог знае. Но тъй като в случая повторението ще е майка на всичко друго, но не и на знанието, остава надеждата, че няма пък да се превърне в пълен провал.
Още новини:
Орландо Блум и Миранда Кер - нещата отиват насериозно
Джоли подкрепи бежанците
Най-сексапилната жена в света Oливия Уайлд
Жените искат Пит по бельо
Ди Каприо играе в казино
От А до Я според Вим Вендерс

Ще има ли пети „Индиана Джоунс”?


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg