Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми "Портите" на Кристо и Жан-Клод ще закрие тазгодишното издание "So Independent"

Портите на Кристо и Жан-Клод ще закрие тазгодишното издание So Independent
"Портите" на Кристо и Жан-Клод ще закрие тазгодишното издание на "So Independent"
Cinefish.bg

Филми
"Портите" на Кристо и Жан-Клод ще закрие тазгодишното издание "So Independent"

31.10.2012, 16:51  |   Видяна: 1441  |   Press Release  |   ФИЛМ

„So Independent“ 2012 ще бъде закрит с филма „Портите“, който проследяват 26-годишния проект на Кристо и Жан-Клод - създаването на „златна река” от 7500 „врати” със завеси, прекосяваща Сентрал Парк през февруари 2005 година.

Проектът започва през 1979, но не успява да прескочи бюрократичните пречки цели 26 години. Накрая получава зелена светлина и начален старт от кмета на Ню Йорк Майкъл Блумбърг.

"Портите" на Кристо и Жан-Клод ще закрие тазгодишното издание на "So Independent"Филмът разкрива как усилието за 21 милиона долара на Кристо и Жан-Клод превръща зимната пустота в поле от живи, енергични, пролетни цветове. Независимо че Дейвид Мейзълс (брат на Албърт) умира през 1987, той получава посмъртно признание за филма - заради продукция, която братята режисират през 1979.

„От опаковането на Райхстагa, през превръщането на островите сред Южните морета в гигантски розови лилии, до опъването на пердета между планините на Колорадо, Кристо изпъква като един от най-динамичните, иновативни и амбициозни концептуални творци в модерната история.

"Портите" на Кристо и Жан-Клод ще закрие тазгодишното издание на "So Independent"Филмът „Портите“ представя философията, начина на мислене и работа на Кристо и Жан-Клод, както и увереността им в нещата които правят. Според мен този филм е задължителен, защото показва, че всичко е възможно тогава когато наистина го искаш и не спираш да го преследваш“, споделя Жана Караиванова, арт директор на So Independent.

Chicago Sun-Times казва за „Портите“ – „Документалният филм е точно това, което очаквате: две десетилетия невежо презрение, последвано от прозрението на града, че всъщоност наистина много харесва „Портите”. Кристо и Жан-Клод остаряват по време на филма, косите им посивяват (или почервеняват в случая на Жан-Клод), но никога не прекъсват усилията си“.

„Портите“ ще бъде излъчен тази неделя, 04 ноември от 19:30 часа в зала 1 на НДК

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg