Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Поглед и нови детайли за продължението на “Как да си дресираш дракон”

Поглед и нови детайли за продължението на “Как да си дресираш дракон”
Поглед и нови детайли за продължението на “Как да си дресираш дракон”
Cinefish.bg

Филми
Поглед и нови детайли за продължението на “Как да си дресираш дракон”

17.12.2013, 11:26  |   Видяна: 3900  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
С приходите си в световен мащаб от около половин милиард долара “Как да си дресираш дракон” се превърна в един от най-големите анимационни хитове на студиото DreamWorks Animation. Само няколко седмици след премиерата на филма продуцентите оповестиха, че се подготвя продължение, което отново ще се фокусира върху преживяванията на младия викинг Хикъп Хадък и неговия доверен дракон.

Работата по “Как да си дресираш дракон 2” започна в края на 2010-та година, а режисурата на лентата беше поверена отново на създателя на първата част Дийн Деблоа. По думите на Деблоа предстоящото продължение “ще разшири още повече света на Хикъп” и ще представи няколко напълно нови персонажи.Българската премиера на “Как да си дресираш дракон 2” ще се състои в края на месец юни, 2014-та година, а рекламната кампания на лентата в интернет вече стартира. Първият официален трейлър беше разпространен преди около пет месеца, а сега от студиото разкриха и нова снимка от продукцията, на която се вижда озвучената от Кейт Бланшет героиня Валка. Валка е един от основните персонажи в “Как да си дресираш дракон 2” и с развитието на историята тя се превръща в ментор и партньор на главния герой Хикъп Хадък.

Режисьорът Дийн Деблоа: “Валка е много важен персонаж. Тя живее в изолация и се опитва да комуникира с животните без да използва думи. Доверява се много трудно и се съмнява във всяко едно действие на хората. Срещата й с Хикъп се превръща в една от основните сюжетни линии. Хикъп иска хората и драконите да живеят заедно, но Валка е убедена, че драконите трябва да стоят възможно най-далеч от представителите на човешкия род.”

Деблоа потвърди, че вече се подготвя и трети филм от поредицата, но не разкри какъв е точния статут на проекта:

“Има няколко персонажи, които ще бъдат представени за кратко в продължението и които ще играят важна роля в третия филм. Не искам да правим филми със същите пет или шест герои, а искам да създадем усещането за една по-голяма история и един по-мащабен свят.”

Освен режисьор на “Как да си дресираш дракон 2” Дийн Деблоа е сценарист и продуцент в партньорство с Бони Арнолд (“Играта на играчките 3”) и Майкъл Конъли (“Шрек”).

Анимационната лента ще се прожектира в триизмерен формат, а българската й премиера е насрочена за 20 юни, 2014-та година.Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg