Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Подготвя се второ продължение на приключенската фантастика “Сблъсъкът на титаните”

Подготвя се второ продължение на приключенската фантастика “Сблъсъкът на титаните”
Въпреки, че световната премиера на продължението с бюджет от близо 100 милиона долара ще се състои едва през месец март, следващата година, от Warner Bros разкриха, че вече е започнала подготовката и за трети филм от поредицата.
Cinefish.bg

Филми
Подготвя се второ продължение на приключенската фантастика “Сблъсъкът на титаните”

03.11.2011, 10:49  |   Видяна: 4979  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

В началото на миналата година, триизмерният фантастичен филм “Сблъсъкът на титаните” успя да спечели над 400 милиона долара по света, и това позволи на продуцентите от компанията Warner Bros да дадат зелена светлина на втората част, която носи заглавието “Гневът на титаните”.

Звездата от първия филм, Сам Уортингтън, отново се завръща в главната роля на Персей, а негови партньори са актьорите Ралф Файнс, Лиам Нийсън, Едгар Рамирес, Тоби Кебел, Розамунд Пайк и Дани Хюстън. Въпреки, че световната премиера на продължението с бюджет от близо 100 милиона долара ще се състои едва през месец март, следващата година, от Warner Bros разкриха, че вече е започнала подготовката и за трети филм от поредицата.

В началото на миналата година, триизмерният фантастичен филм “Сблъсъкът на титаните” успя да спечели над 400 милиона долара по света, и това позволи на продуцентите от компанията Warner Bros да дадат зелена светлина на втората част, която носи заглавието “Гневът на титаните”.Сценаристите на “Гневът на титаните”, Дан Мазо и Дейвид Лесли Джонсън вече са започнали да оформят сюжета на третия филм, а очакванията са, че изпълнителя на главната мъжка роля, Сам Уортингтън, отново ще участва в продукцията. По всичко изглежда, че продуцентите от Warner Bros са останали доволни от втората част, и намерението им е да работят със същия екип и върху “Сблъсъкът на титаните 3”.

Режисьорът на “Гневът на титаните”, Джонатан Лейбесман, който замени оттеглилия се създател на първия филм, Луи Летрие, неофициално е потвърдил намерението си да режисира третата част, но за да не разкриват важна информация от сюжета на предстоящото първо продължение, продуцентите отказват да коментират кои актьори и персонажи ще присъстват в “Сблъсъкът на титаните 3”.

Въпреки това, източници близки до списание Hollywood Reporter заявиха, че във филма със сигурност ще присъстват героите на Сам Уортингтън и Тоби Кебел. Персонажът на Кебел, Аргенор (който е сина на бога на моретата Посейдон), ще се появи за първи път в “Гневът на титаните”, и плановете на сценаристите и продуцентите ca той да се сдобие с по-голямо екранно присъствие в третия филм.

Ако втората част се превърне в очаквания хит, снимките на “Сблъсъкът на титаните 3” ще започнат още в края на следващата година.

Продуценти на филма ще бъдат отново Бейзъл Айуаник (“Бруклинските стражи”) и Поли Джонсън (“Нагоре с краката”), а по всяка вероятност, за снимките ще бъдат използвани триизмерни камери.

В най-добрия случай, второто продължение ще тръгне по кината в края на 2013-та година.
В следващите месеци се очаква да бъдат разкрити повече детайли относно бъдещето на поредицата “Сблъсъкът на титаните”.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg