Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Подготвя се нова филмова адаптация на романа на Чарлс Дикенс, “Оливър Туист”

Подготвя се нова филмова адаптация на романа на Чарлс Дикенс, “Оливър Туист”
Подготвя се нова филмова адаптация на романа на Чарлс Дикенс, “Оливър Туист”
Cinefish.bg

Филми
Подготвя се нова филмова адаптация на романа на Чарлс Дикенс, “Оливър Туист”

12.02.2013, 11:04  |   Видяна: 2437  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

Публикуваният през 1837-ма година роман “Оливър Туист” остава и до ден-днешен едно от най-популярните и четени произведения на английския писател Чарлс Дикенс. Историята за малкия сирак, който попада в света на лондонските джебчии е била преразказвана многократно на големия и малкия екран. Последната пълнометражна филмова адаптация на книгата на Дикенс е от 2005-та година, а неин режисьор беше небеизвестния Роман Полански. Продукцията с бюджет от 66 милиона долара не успя да привлече очакваната публика въпреки популярността на романа-първоизточник и приличната рекламна кампания.

През годините след премиерата на филма на Полански бяха заснети единствено няколко телевизионни продукции базирани на книгата, но сега Холивуд отново обръща поглед към историята на малкия сирак Оливър Туист.

Подготвя се нова филмова адаптация на романа на Чарлс Дикенс, “Оливър Туист”Малко по-рано днес официален представител на студиото зад “Социалната мрежа” Сони Пикчърс разкри, че е започнала работата по сценария на нова версия на “Оливър Туист”, която по подобие на режисираните от Гай Ричи две части на “Шерлок Холмс” ще се различава в някои отношения от романа на Чарлс Дикенс.

Продуцент на бъдещата продукция ще бъде Мат Толмак (“Невероятният Спайдър-мен”), а според Hollywood Reporter сюжета ще се фокусира отново върху Оливър Туист и неговия приятел Артфул Доджър (член на група деца-джебчии от Лондон), но с тази разлика, че те ще бъдат с 20 години по-възрастни отколкото в книгата на Дикенс. Този път Туист и Доджър се намират от двете страни на закона и неволно биват забъркани в план за кражбата на кралските скъпоценности.

Подготвяната лента, със заглавието “Додж и Туист” (“Dodge and Twist”), все още няма режисьор и актьорски състав, но за сметка на това е приоритетен проект за Сони Пикчърс и според първоначалната информация от студиото са готови да отпуснат бюджет от около 80 милиона долара.

По сценария на продукцията вече работи сценариста Коул Хадън, за когото това е дебют в пълнометражното игрално кино.

От Сони Пикчърс уточняват, че идеята за новата филмова версия на “Оливър Туист” е на продуцента Ахмед Запа, а заглавието “Додж и Туист” не е свързано по никакъв начин с едноименната книга на писателя Тони Лий.

Кастингите за главни роли в подготвяния филм се очакват да започнат през втората половина на годината, след като бъде завършен сценария на Коул Хадън. В най-добрия случай дотогава ще бъде избран и човека, който ще седне на режисьорския стол.

От Сони Пикчърс все още не разкриват кога ще започнат снимките на “Додж и Туист”. Смята се, че повече детайли за статута на проекта ще бъдат разкрити до началото на лятото.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg