Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Почетна награда от Продуцентската гилдия за Джейн Фонда

Почетна награда от Продуцентската гилдия за Джейн Фонда
Cinefish.bg

Артисти
Почетна награда от Продуцентската гилдия за Джейн Фонда

21.12.2018, 09:33  |   Видяна: 558  |   синефиш.бг  |   АРТИСТ
Продуцентската гилдия на Америка обяви, че иконата от света на киното и телевизията Джейн Фонда ще бъде почетена с годишната награда на името на режисьора Станли Крамър. Двукратната носителка на „Оскар“ ще получи отличието на церемонията по раздаване на наградите на Продуцентската гилдия на 19 януари 2019 г. в хотел Бевърли Хилтън.

Почетна награда от Продуцентската гилдия за Джейн ФондаНаградата Станли Крамър почита продукция, продуцент или лица с постижения по важни обществени или социални казуси. Фонда ще получи отличието за своята активна дейност през целия си живот и за посвещаването си на различни благотворителни инициативи.

Сред постиженията на легендарната актриса, която днес празнува своя 81-ви рожден ден, са ангажиментите й в политически и социални каузи. Тя успя да събере 1,3 милиона долара в борбата си за намаляване бременността сред тийнейджърите и за решаване на здравословните проблеми на младежите в Джорджия.

Почетна награда от Продуцентската гилдия за Джейн ФондаФонда участва в безкрайно много класики, сред които са „Уморените коне ги убиват, нали?“, „Край златното езеро“ и „Клут“, за който печели първата си награда „Оскар“. Наскоро тя предизвика отново интерес с ролята си в „Книга за възрастни“, освен това HBO й посвети документалния филм „Джейн Фонда в пет действия“, пожънал успех сред критици и специалисти.

Сред предишните отличени с наградата Станли Крамер са филмите „Бягай!“, „Нормално сърце“, „Неудобната истина“ и „Хотел Руанда“.Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg