Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Педро Алмодовар представи "Кожата, в която живея" на кинофестивала в Кан

Педро Алмодовар представи Кожата, в която живея на кинофестивала в Кан
Осемнадесетият му филм "Кожата, в която живея", който бе представен в рамките на конкурсната програма
Cinefish.bg

Филми
Педро Алмодовар представи "Кожата, в която живея" на кинофестивала в Кан

20.05.2011, 12:26  |   Видяна: 5267  |   actualno.com  |   ФИЛМ
Педро Алмодовар заяви в Кан, че работата на режисьора се доближава най-много до тази на Господ, предаде Франс прес. "Режисьорът може да прираде плът на въображението си. Именно това ми харесва - ролята на създател. Освен това режисьорът ползва услугите на актьорите, за да може въображаемите му образи да оживеят", каза Алмодовар на пресконференция след прожекцията на новия му филм "Кожата, в която живея".

Осемнадесетият му филм "Кожата, в която живея", който бе представен в рамките на конкурсната програма, описва историята на естетичен хирург (ролята се изпълнява от Антонио Бандерас), който отмъщава на млад мъж за смъртта на съпругата си и изнасилването на дъщеря му, като го превръща в жена (Елена Аная).

Осемнадесетият му филм "Кожата, в която живея", който бе представен в рамките на конкурсната програмаСлед като десетилетия игра любовници в холивудски филми, Антонио Бандерас се върна към корените си под режисурата на човека, който му помогна да пробие в киното - Педро Алмодовар, коментира Асошиейтед прес.

Бандерас и Алмодовар не са работили заедно от 22 години. Актьорът описа възможността отново да се снима в негов филм като "завръщане у дома".

Студен и пресметлив, героят на Бандерас е като с ледена маска. Въздържаността в изпълнението на актьора, а то е сред най-силните му, контрастира много с изблиците и демонстрирания чар в холивудските му филми. Тя контрастира и с предишната му игра във филми на Алмодовар, като "Жени на ръба на нервна криза" и "Матадор".

В "Кожата, в която живея" участва и друга отколешна любима актриса на Алмодовар Мариса Паредес. Филмът е класическа творба на режисьора, който е в най-добрата си форма, пише Асошиейтед прес. Всичките му любими теми - обсебеност, смяна на половете, семейни тайни - са в него, като са преплетени майсторски в шеметен сюжет. Испанският режисьор довери, че първоначално планирал да заснеме ням черно-бял филм, но по-късно се отказал от намеренията си.

Филмът, който е по романа на френския писател Тиери Жонке, държи публиката в напрежение през цялото време, без въобще да показва кръв. БТА

Редактор: Евгения Янчевска
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg