Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Първи снимки от снимачната площадка на продължението на “Сблъсъкът на титаните”

Първи снимки от снимачната площадка на продължението на “Сблъсъкът на титаните”
Режисьорът на продължението, Джонатан Лейбесман, заяви че разлика от първата част, новия филм няма да разчита на множество визуални ефекти и “ще бъде възможно най-реалистичен и суров”.
Cinefish.bg

Филми
Първи снимки от снимачната площадка на продължението на “Сблъсъкът на титаните”

02.05.2011, 17:19  |   Видяна: 2096  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
В края на месец март започнаха снимките на втората част на миналогодишната приключенска фантастика “Сблъсъкът на титаните”, която се превърна в международен хит с приходи от близо половин милиард долара. Режисьорът на продължението, Джонатан Лейбесман, заяви че разлика от първата част, новия филм няма да разчита на множество визуални ефекти и “ще бъде възможно най-реалистичен и суров”.

За това свидетелстват и първите снимки от снимачната площадка в Испания, които бяха публикувани в интернет преди няколко часа. На тях се виждат макети в реален размер на познати от гръцката митология плавателни съдове и няколко каменни постройки, създадени специално за нуждите на продукцията.

снимки от снимачната площадка на продължението на “Сблъсъкът на титаните”, Wrath of the Titans

Звездата от първата част, Сам Уортингтън, отново се завръща в ролята на Персей, а негови партньори са актьорите Ралф Файнс, Лиам Нийсън, Едгар Рамирес, Розамунд Пайк и Дани Хюстън. Действието на втората част, чието заглавие е “Wrath of the Titans”, ще се развива десет години след събитията описани в първия филм.

Персей (Уортингтън), заедно с малкия си син Хелиус, се опитва да заживее по-тих и нормален живот като рибар. Но след неочаквано предателство, Персей, с помощта на принцеса Андромеда (Розамунд Пайк), синът на Посейдон, Аргенор (Тоби Кебел) и падналия бог Хефестус (Бил Най), се насочва към подземния свят за да освободи пленения си баща Зевс (Лиам Нийсън), да се пребори с Титаните и техния лидер Кронос, и да спаси цялото човечество.

Сам Уортингтън: “Първият филм разочарова някои хора, и аз ги разбирам. С продължението се надявам че ще зарадваме възможно най-много хора. Втори филм се прави ако публиката го желае или ако си сигурен че ще бъде много по-добър от първия. Това е. Сценаристите, режисьора и аз имаме една единствена цел – да направим едно по-добро продължение.  Важно е да осъзнаем допуснатите грешки и да не ги повтаряме отново. Честно казано, и аз като актьор мога да играя по-добре – надявам се да нямаме проблеми в това отношение. Приемаме конструктивната критика и ще се погрижим да дадем на хората филма който те искат.”

Първоначално се смяташе, че “Wrath of the Titans” ще бъде заснет с триизмерни камери, но в интервю преди два месеца, режисьора Джонатан Лейбесман (“Световна инвазия: Битка Лос Анджелис”) заяви:

“Планът беше да заснемем филма в 3D формат. Но от Warner Bros ми показаха колко е напреднал процеса на конвертиране – видях няколко сцени от “Генезис” и “Хари Потър”, които бяха конвертирани в триизмерен формат, и те изглеждаха страхотно. Така че в крайна сметка решихме да заснемем филма с обикновени камери и после изцяло да го преработим в 3D формат. А и това ще ме улесни на снимачната площадка, защото някои от сцените са прекалено сложни за тежките триизмерни камери.”

снимки от снимачната площадка на продължението на “Сблъсъкът на титаните”, Wrath of the Titans


Режисьорът също така разкри, че филма ще бъде заснет за 78 дни. Сценаристи на “Wrath of the Titans” са Грег Берланти (“Зеленият фенер”) и Дейвид Джонсън (“Сираче”), а Бейзъл Айуаник (“Бруклинските стражи”), Карл Макмилън (“Невъзможна мисия”) и Томас Тъл (“Sucker Punch: Измислен свят”) продуцират лентата.

Снимките на мащабната продукция ще приключат в края на месец юли, а световната премиера на готовия филм е насрочена за 30-ти март, 2012-та година.

dreadcentral.com
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg