Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Първи поглед към Анита в „Уестсайдска история“

Първи поглед към Анита в „Уестсайдска история“
Cinefish.bg

Филми
Първи поглед към Анита в „Уестсайдска история“

15.07.2019, 12:00  |   Видяна: 311  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
Известно е, че това е един от най-важните персонажи в прочутия мюзикъл на Ленард Бърнстейн. И ето че вече имаме първа официална снимка на Ариана ДеБосе в ролята на Анита във филма на Стивън СпилбъргУестсайдска история“.

Прочутият режисьор от години работи по този проект, който ще бъде официалният му дебют в жанра на мюзикъла. Снимките вече започнаха, а филмът ще бъде директна адаптация по мюзикъла, поставен за първи път на Бродуей през 1957 г. Той няма да е римейк на класическия филм от 1961 г. на Робърт Уайз, отличен с 10 награди „Оскар“.

West Side Story

ДеБосе е една от големите звезди на Бродуей, номинирана за „Тони“. Нейната героиня Анита е с ключово значени в историята, проследяваща враждата между две улични банди в Ню Йорк – „Ракетите“ и „Акулите“. Конфликтът помежду им ескалира, след като Мария (Рейчъл Зиглър), по-малката сестра на лидера на „Акулите“ Бернардо, се влюбва в Тони (Ансел Елгорт) от американската банда. Анита е приятелката на Бернардо и най-близкият довереник на Мария.

Във филма от 1961 г. в ролята на Анита е Рита Морено и впечатляващото й изпълнение е удостоено с „Оскар“.
В новата версия Морено отново участва в специално написана за нея роля. Тя ще играе Валентина, собственичка на ресторанчето, в което работи Тони.

За ДеБосе големият пробив е с телевизионното шоу „So You Think You Can Dance“. Тя участва в поредица успешни мюзикъла на Бродуей, сред които са „Motown“, „Hamilton“ и „Summer: The Donna Summer Musical“.
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg