Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Първи документален филм за Тина Търнър

Първи документален филм за Тина Търнър
Първи документален филм за Тина Търнър
Cinefish.bg

Артисти
Първи документален филм за Тина Търнър

04.05.2018, 14:33  |   Видяна: 3474  |   синефиш.бг  |   АРТИСТ
Видяхме почти всичко за нейния живот в биографичната драма „Тина“, донесла номинации за „Оскар“ на Анджела Басет и Лорънс Фишбърн. Предстои ни обаче за първи път да гледаме документален филм за Тина Търнър, при това от създателите на отличени с „Оскар“ документални продукции.

Дан Линдзи и Т. Дж. Мартин, които са съответно режисьор и сценарист на наградения за наградата на Американската кино академия филм „Непобеждаван“, обединяват сили със Саймън Чин, продуцент на „Човек върху жица“ и предстоящия „Уитни“, за да разкажат цялата история на безспорната кралица на рокендрола. Проектът ще бъде представен пред разпространители на фестивала в Кан, а работата по него ще стартира през лятото.

Ервин Бах, музикален продуцент и съпруг на Търнър, ще бъде изпълнителен продуцент на очакваната с интерес продукция, заедно с Тали Пърлман от Stage Entertainment, които стоят зад новото шоу „Tina Turner The Musical“, представено през миналия месец в Лондон.

В „Тина Търнър“ (това е работното заглавие на филма) ще видим интервюта с близки приятели, членове на семейството, известни музиканти и самата изпълнителка. Ще има и невероятни кадри, някои от които досега не са били показвани никъде, демонстриращи невероятната енергия, която Търнър демонстрира винаги на сцената.

„Съгласих се за първи път да направят специален документален филм за живота ми. Много съм развълнувана от възможността и се надявам, че моята история, представена съвсем честно и автентично от отличения с много награди екип, ще даде възможност на зрителите да разберат коя съм била всъщност. И ако това ги вдъхнови и ги изпълни с надежда, опитът със сигурност ще си струва“, споделя в свое изявление рок легендата.     
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg