Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии Отзиви за филма "Анна Каренина"

Отзиви за филма Анна Каренина
Отзиви за филма "Анна Каренина"
Cinefish.bg

Рецензии
Отзиви за филма "Анна Каренина"

01.03.2013, 15:03  |   Видяна: 5721  |   синефиш.бг  |   Стефан Димов  |   РЕЦЕНЗИЯ

Отзиви за филма "Анна Каренина"Ясно е, че не историята тук ще изненада. За грешка отчитаме подбора на актьорите, някои от които толкова чупливи и прозирни, че ни е жал за иначе многоизмерните персонажи на Толстой. Найтли, обаче, колкото и физически несъвместима да е с образа на Анна, си остава актриса, която може да обърне един филм в лунатично празненство само заради присъствието си в него
Програмата

Режисьорът на "Изкупление" и "Гордост и предразсъдъци" Джо Райт дава бляскава и пищна нова визия на епичната любовна история.
Стандарт

Отзиви за филма "Анна Каренина""
Оскарът" за костюми не е достатъчен, за да спаси екранизацията по един от най-популярните романи. Кийра Найтли фучи из просторни помещения, сменя десетки рокли и безспирно разиграва мъжете около себе си – така можем да опишем накратко новата Анна Каренина. Ако това описание не съвпада със спомените ви от романа на Лев Толстой, вероятно тази поредна версия на класиката няма да ви хареса.
Тодор Ковачев, Сега

Сценаристът Том Стопард успява в 130 страници да улови същността му, без да прави компромис с героите или с историята, като се концентрира върху основната тема, минаваща през книгата: любовта във всичките й форми. „Затворена“, но и визуално пищна, величествената сцена на руски театър от този период оживява и се преобразява пред очите на публиката. Ефектът според зрителите и критиците е „магически“. Минаваме през врати и се озоваваме в снежни пейзажи, оттам в подземия. Театралното пространство съдържа в себе си ледена пързалка, зала, опера, огромно соаре на висшето общество и конно надбягване. Това е величествен, мащабен, завладяващ филм.
az-jenata.bg

Отзиви за филма "Анна Каренина"Ако все пак има някакъв критически консенсус за филма, то той се синтезира в следното изречение - "Дръзка, стилизирана екранизация - за добро и за лошо".
Труд

Не е необходимо да сте гледали много екранизации, за да се съгласите, че е трудно да се направи добър филм по слаб роман, но съвсем не е толкова трудно да се направи слаб филм по добър роман. Anna Karenina (Анна Каренина) на Джо Райт (Joe Wright) е не просто добра екранизация, а един наистина впечатляващ филм, който напълно заслужава четирите си номинации за "Оскар". Не само заради прекрасната музиката и изключителните костюмите, които спечелиха отличието на Академията, но и защото е създаден от хора с доказан опит в екранизациите и това си личи.
Валерия Стефанова, avtora.com

Останах впечатлена! Останах впечатлена от актьорската игра, макар че продължавам да мисля - Кийра Найтли се справи брилянтно и въпреки това й липсваше онзи... руски заряд. Останах впечатлена от начина на заснемане на продукцията – толкова въздействаща игра между типичните похвати на театъра и киното, която те потапя в един различен свят. Останах впечатлена от емоцията, която продукцията успя да остави у мен.
beu.bg

Отзиви за филма "Анна Каренина"Трудно е да не се възхитим на смелия подход на Райт към историята на Анна Каренина.
Стивън Риа, Philadelphia Inquirer

Вие не просто гледате великолепния „Анна Каренина” на Джо Райт – вие танцувате валс с него, тичате с него, завъртате се с него.
Мойра Макдоналд, Seattle Times

Тази история е филмирана много пъти, но никога с подобен еротичен заряд. Найтли е божествена. Моят съвет е да оставите адаптацията на Джо Райт да въздейства със своя странен и удивителен чар.
Питър Травърс, Rolling Stone

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg