Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии “Отряд Самоубийци” – нищо свято или ода за лошите супергерои

“Отряд Самоубийци” – нищо свято или ода за лошите супергерои
“Отряд Самоубийци” – нищо свято или ода за лошите супергерои
Cinefish.bg

Рецензии
“Отряд Самоубийци” – нищо свято или ода за лошите супергерои

05.08.2016, 16:44  |   Видяна: 3484  |   синефиш.бг  |   dalt  |   РЕЦЕНЗИЯ
„Времената се промениха откакто Суперман кръстосваше небето“. - Забележка на Аманда Уолър, държавен служител

Петият за тази година филм със супергерои „Отряд Самоубийци“ може да се приеме като съвсем точен и съвременен отговор на въпросите свързани с бъдещето на жанра. Филмът представя в нова светлина персонажи, които сме свикнали да виждаме като противници на Суперман или Батман. Психопати, убийци, мутанти, те размиват смело линиите между „добро“ и „лошо“. Именно на тези анти-супергерои, е възложена невъзможната и самоубийствена мисия да спасят човечеството. Идеята на държавната служителка Аманда Уолър (Виола Дейвис) да създаде ударна група от криминални типове излежаващи присъди в секретен затвор, някъде в Лиузиана,е частично вдъхновена от сценария на „Мръсната дузина“, към който е добавена силна доза парфюм à laТарантино.

“Отряд Самоубийци” - платено до тук включително

Резултатът е забавна поредица от анекдотични ситуации с черен хумор, чиято цел е чистото забавление. Зрителят се среща с очарователната хухавелка и бивша психоаналитичка Харви Куин (Марго Роби), мъжът на нейните мечти – романтично перверзният анархист Джокер (Джаред Лето) и емоционалният наемен убиец Дедшот (Уил Смит). Галерията допълват още десетина колоритни герои, намиращи се на различно разстояние от основната повествователна линия, обещаващи разклонения във франчайза. „Отряд Самоубийци“ е близък по дух с „Пазители на Галактиката“ и доста по-малко вулгарен от „Дедпул“. Екшън-пънк-клип естетиката на филма се подкрепя от любими парчета на „Ролинг Стоунс“ , „Уайт Страйпс“, „Еминем“ и „Куин“. Тъмните аутсайдери си разменят реплики-клишета и идилични мечти за семейно щастие, уют и къща с градинка, излезли от някой розов роман. И в контрастния контекст на тяхното поведение думите им придобиват по-скоро пародиен характер и са намигване към етичните и моралните ценности на Батман и Суперман.

“Отряд Самоубийци”

Отряд Самоубийци“ е сполучлив експеримент и опит за вливане на нова енергия в жанр,в който се чувства нужда от обновяване и недвусмислено отправя нихилистична заплаха към базата на историите за супергерои. Виталността на филма се поддържа съзнателно от колоритните персонажи, които са дошли от комиксите и остават очарователно-поетично комиксови.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg