Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми „Отмъстителите: Краят“ детронира „Аватар“

„Отмъстителите: Краят“ детронира „Аватар“
Cinefish.bg

Филми
„Отмъстителите: Краят“ детронира „Аватар“

22.07.2019, 11:18  |   Видяна: 639  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
Вече е официално! Джеймс Камерън не е господарят на боксофиса. След 22 години на върха, първо с „Титаник“, а след това и с „Аватар“, прочутият режисьор бе детрониран от феномена „Отмъстителите: Краят“.

След тримесечна битка от края на април, филмът на братята Антъни и Джо Русо вече е най-касовия хит на всички времена. Той изпревари „Аватар“ с 500 000 долара. До момента „Отмъстителите: Краят“ е спечелил 853,4 милиона в САЩ и още 1 935,8 милиарда долара в останалия свят. Той стана най-касовият хит в 25 държави и е третият най-гледан филм за всички времена в Китай с приходи от 629 милиона долара.

„Отмъстителите: Краят“ детронира „Аватар“

Логично беше това да се случи, макар че след рекордния старт, интересът към филма бързо започна да спада. Все пак той е кулминацията на Марвел поредицата, чието начало бе поставено през 2008 г. с премиерата на „Железният човек“. „Отмъстителите: Война без край“ и „Отмъстителите: Краят“ бяха подготвяни много старателно и оправдаха очакванията на феновете.

За момента няма друг конкурент за върха на боксофиса. Разбира се, Джеймс Камерън няма да остави нещата така и се готви да нанесе следващия си голям удар. Последните няколко години той посвети на продълженията на „Аватар“, които се снимат в момента. Следващият филм се очаква през декември 2021 г. Дотогава господарят на боксофиса ще бъде „Отмъстителите: Краят“.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg