Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Открит е отдавна изгубен сценарий на Стенли Кубрик

Открит е отдавна изгубен сценарий на Стенли Кубрик
Открит е отдавна изгубен сценарий на Стенли Кубрик
Cinefish.bg

Артисти
Открит е отдавна изгубен сценарий на Стенли Кубрик

16.07.2018, 10:03  |   Видяна: 677  |   синефиш.бг  |   АРТИСТ
Това е може би една от най-големите находки, която може да се превърне в истинска кино сензация. Сценарий на гениалния Стенли Кубрик, смятан за изгубен от години, бе открит наскоро. Той е почти завършен и нищо чудно скоро да се превърне във филм.

Озаглавен „Burning Secret“, сценарият е адаптация по роман на Стефан Цвайг, издаден през 1913 г. Историята за бурни страсти и изневяра се развива в един спа курорт, където любезен мъж се сприятелява с едно 10-годишно момче, използвайки го като част от хитър план за съблазняването на неговата майка.

Сценарият е написан от Кубрик и писателя Калдър Уилингам през 1956 г. – година, преди премиерата на „Пътеки на славата“ с Кърк Дъглас, смятан за първия шедьовър на великия режисьор. Предполага се, че провокативният сюжет, доста смел за консервативния по онова време Холивуд, е попречил той да бъде превърнат във филм.

Кубрик създава едва 13 филма, като последният – „Широко затворени очи“ е завършен три месеца преди смъртта му през 1999 г. Стивън Спилбърг преработи един от нереализираните му проекти, създавайки мрачния фантастичен шедьовър „Изкуствен интелект“ през 2001 г.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg