Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Отиде си звездата от "Седем часа разлика" Ангел Георгиев - Ачо

Отиде си звездата от Седем часа разлика Ангел Георгиев - Ачо
На 68-годишна възраст си отиде актьорът Ангел Георгиев - Ачо, който за последно гледахме в хитовия сериал на bTV - "Седем часа разлика".
Cinefish.bg

Артисти
Отиде си звездата от "Седем часа разлика" Ангел Георгиев - Ачо

06.02.2012, 15:03  |   Видяна: 4474  |   avtora.com  |   АРТИСТ

Тъжните месеци за българското кино очевидно продължават. На 68-годишна възраст си отиде актьорът Ангел Георгиев - Ачо, който за последно гледахме в хитовия сериал на bTV - "Седем часа разлика". Там той изпълняваше ролята на стария генерал от Държавна сигурност Лука Карлов.

Ангел Георгиев е роден на 28 декември 1944 г. във Враца. Завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ "Кр. Сарафов" през 1968 г. при професор Желчо Мандаджиев.

Тъжните месеци за българското кино очевидно продължават. На 68-годишна възраст си отиде актьорът Ангел Георгиев - Ачо, който за последно гледахме в хитовия сериал на bTV - "Седем часа разлика". През годините работи в Драматичен театър - Благоевград, Драматичен театър - Пазарджик, натрупва и цели 30 години в Сатиричния театър. От 2000 г. е в трупата на Театър "София".

На родната сцена има над 100 роли, като сред тях са тези на Манчо във "Вражалец", Тихов в "Мамут", Президентът Делбек в "Хотел между тоя и оня свят", Баптиста Минола в "Укротяване на опърничавата" и др. Носител е на награда "Икар" на САБ за най-добра мъжка роля - на Михал в "Михал Мишкоед" от Сава Доброплодни, печелил е и още редица национални отличия.

Опелото ще се състои на 9 февруари, четвъртък, от 12,30 часа в църквата "Св. Седмочисленици" в София.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg