Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Оливър Стоун: "Уолстрийт" ще ни погуби

Оливър Стоун: Уолстрийт ще ни погуби
"Да покажеш една финансова манипулация, случваща се на "Уолстрийт", е едно от най-трудните неща, които можеш да направиш".
Cinefish.bg

Филми
Оливър Стоун: "Уолстрийт" ще ни погуби

05.03.2010, 10:06  |   Видяна: 2684  |   stand.bg  |   ФИЛМ

Режисьорът Оливър Стоун е останал шокиран от моментното състояние на световната икономика. В момента той снима продължение на хитовата си лента от 1987 г. „Уолстрийт" и описва случващото се в тази област като "крах на капитализма".

"Защо се обърнах назад ли? Защото е важно. Капитализмът агонизира, а с него и цялото ни общество. Това е грозната истина. Начинът ни на живот ще се промени", каза Стоун в интервю за списание Vanity Fair.

"Бях наистина страшно шокиран, когато отново „стъпих" на "Уолстрийт", заявява носителят на "Оскар". "Милионите се превърнаха в милиарди. Те ще заместят пълнокръвните хора с такива, които са машини за пари. Волкеровците отстъпиха място на Грийнспановците".Култовият режисьор обаче твърди, че основната му цел, както винаги, е била да разкаже една интригуваща история. "Да покажеш една финансова манипулация, случваща се на "Уолстрийт", е едно от най-трудните неща, които можеш да направиш".

"Уол стрийт: Парите никога не спят", в който Майкъл Дъглас отново ще бъде в ролята на изпадналия в немилост брокер Гордън Геко, ще се появи по екраните в САЩ на 23 април.

Геко, който току-що е излязъл от затвора, отново иска да влезе в голямата игра в момент, когато глобалната икономика е на ръба на пропастта.

Младата звезда от "Трансформърс" Шия ЛеБьоф играе ролята на анализатор на компании за алтернативна енергия. Той работи за две фирми от „Уолстрийт" - едната, изградена по модела на инвестиционната банка Goldman Sachs, а другата - фалиралата й съперница Bear Stearns.

Оливър Стоун неведнъж е заявявал, че баща му, който е имал брокерска къща и е фалирал, е неговият вдъхновител при създаването на шедьовъра му от 1987 г.

"Винаги съм бил на Вие с математиката", казва той, като прибавя: "Упорито се опитах да разбера историята около „Енрон". Прочетох три книги. И разбрах едно голямо... нищо".

Още новини:
Програма 14-ти СФФ - 5 март 2010 г.
Ексклузивно: първи снимки от „Трон: Заветът”
„Оскари” – актьорите в поддържащите роли
"Войната е опиат" в центъра на скандал преди Оскарите
Преди "Оскарите": Нови лица и първи номинации

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

2 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
behwolf Неутрално
1 22.11.2010, 03:51
Оценка: 0
0 гласа

наистина ще ни погуби

 
 
 
lus Положително
2 12.11.2010, 08:11
Оценка: 0
0 гласа

True!

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg