Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Олга Куриленко ще партнира на Том Круз във фантастичния филм “Oblivion”

Олга Куриленко ще партнира на Том Круз във фантастичния филм “Oblivion”
Актрисата Олга Куриленко, позната на зрителите най-вече с ролята си на момичето на Бонд в “Спектър на утехата”, ще изпълни една от главните роли във фантастичния екшън-трилър “Oblivion”
Cinefish.bg

Филми
Олга Куриленко ще партнира на Том Круз във фантастичния филм “Oblivion”

20.01.2012, 11:12  |   Видяна: 4669  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

Актрисата Олга Куриленко, позната на зрителите най-вече с ролята си на момичето на Бонд в “Спектър на утехата”, ще изпълни една от главните роли във фантастичния екшън-трилър “Oblivion”, чиито сценарий е вдъхновен от едноименния графичен роман, дело на писателя и илюстратор Арвид Нелън. Създателят на триизмерния “TRON: Заветът”, Джоузеф Косински, бе избран за режисьор на мащабния проект, а холивудската звезда Том Круз ще изпълни главната мъжка роля на военния механик Джак.

Сценарият на “Oblivion” бе променян нееднократно, тъй като много филмови студия отказваха да отпуснат искания от режисьора и продуцентите бюджет за снимки, който според неофициални източници се е равнявал на близо 270 милиона долара.

Актрисата Олга Куриленко, позната на зрителите най-вече с ролята си на момичето на Бонд в “Спектър на утехата”, ще изпълни една от главните роли във фантастичния екшън-трилър “Oblivion”, Едва в началото на миналата година продукцията получи подкрепата на компанията Universal Pictures, откъдето заявиха, че бюджета е бил намален до 100 милиона долара, и че готовия филм ще се разпространява в триизмерен формат.

Няколко месеца след като стана ясно, че Том Круз е дал съгласието си за участие в “Oblivion” бе оповестено, че една от главните женски роли във филма е била поверена на актрисата от “Дървото на живота”, Джесика Частейн. Но малко по-рано днес бе съобщено, че поради ангажименти с други продукции, Частейн е била принудена да се оттегли от проекта, и впоследствие е била заменена от Олга Куриленко.

Куриленко вече е подписала договора за участие, а режисьорът Джоузеф Косински потвърди, че снимките на филма ще стартират още това лято. Действието на мащабната продукция ще се развива в далечното бъдеще, когато по-голямата част от повърхността на Земята е напълно унищожена от неочаквано и смъртоносно слънчево облъчване.

Малкото оцелели от тази мащабна катастрофа вече живеят над облаците, на безопасно разстояние както от радиоактивната повърхност, така и от смъртоносните извънземни същества бродещи по нея -“Scavengers”.

Военният механик Джак (в ролята Том Круз), който е един от малкото хора които имат смелостта да стъпят на опасната земна повърхност, открива мистериозна жена (Андреа Райсбороу) в наскоро разбила се спасителна капсула. Военният механик Джак (в ролята Том Круз), който е един от малкото хора които имат смелостта да стъпят на опасната земна повърхност, открива мистериозна жена (Андреа Райсбороу) в наскоро разбила се спасителна капсула. Това неочаквано откритие отприщва верига от събития, които променят напълно неговия живот.

Олга Куриленко ще изпълни ролята на приятелката на героя на Том Круз, която не одобрява неговите близки отношения със спасената от капсулата жена, а за Андреа Райсбороу (“Никога не ме оставяй”) това ще бъде първи високобюджетен холивудски проект. От Universal Pictures заявиха, че кастингите за поддържащите роли в предстоящия филм все още не са приключили.

Сценарият на “Oblivion” е дело на Майкъл Арнд (“Мис Слънчице”) и носителя на “Оскар” Уилям Монахан (“Мрежа от лъжи”), а освен режисьор Джоузеф Косински ще бъде и продуцент, в партньорство с Джефри Силвър (“Резервни убийци”) и Дилън Кларк (“Полтъргайст: От другата страна”).

Снимките на фантастичната лента, която ще бъде втори триизмерен проект за режисьора, се очакват да протекат в Лос Анджелес, покрайнините на Лас Вегас и пустинята Мохаве.

“Oblivion” ще тръгне по световните киноекрани от 19-ти юли, следващата година.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg