Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Ќачало ї

Ќовини

ї

‘илми Ќови€т филм на режисьора »ван „еркелов с премиера на 24 —офи€ ‘илм ‘ест

Ќови€т филм на режисьора »ван „еркелов с премиера на 24 —офи€ ‘илм ‘ест
Cinefish.bg

‘илми
Ќови€т филм на режисьора »ван „еркелов с премиера на 24 —офи€ ‘илм ‘ест

27.01.2020, 12:09  |   ¬ид€на: 347  |   синефиш.бг  |   ‘»Ћћ
Ќе влизай в пререкани€ с персонала на бан€та (2019) е филм за двама души – брат и сестра, които се търс€т, разминават и сближават на фона на клокочещи€ наоколо живот. “ова е филм за отношени€та между потънал в детски спомени брат и една умираща от рак сестра, които се откриват след години, усетили истинската си същност като човешки същества. “ова е филм и за не€сните сенки на миналото; за самотата, неразбирането и любовта; за красивите чудеса на ежедневието и за националната светин€ ¬асил Ћевски, присъстващ в съзнанието на хората като гранитен паметник.

Ќови€т филм на режисьора »ван „еркелов с премиера на 24 —офи€ ‘илм ‘ест

»ван „еркелов сам пише сценари€ за филма си, както и за всички останали филми, които е създал.
¬ сюжета на новата му творба са вплетени и негови лични спомени. –ежисьорът е роден в Ћовеч, а в детството си прекарва ваканциите при баба и д€до, чи€то къща се е намирала в центъра на града. ќт не€ днес е останал само засадени€т от д€до му бор в двора, който също присъства във филма.

ќсновните роли в „Ќе влизай в пререкани€ с персонала на бан€та“ са поверени на јлександър “рифонов, —илва ћилковска и »ван ƒинев. «а снимките на филма »ван „еркелов отново работи с един от най-из€вените оператори в българското кино – –али –алчев, с когото се познават добре и отдавна снимат проектите си заедно.

Ќови€т филм на режисьора »ван „еркелов с премиера на 24 —офи€ ‘илм ‘ест

‘илмът е заснет за един месец в —офи€, ƒолна бан€ и Ћовеч. ѕодготовката за снимките отнема 3 месеца, а постпродукци€та - малко повече от 6 месеца. ƒве трети от финансирането е осигурено от Ќ‘÷, останалата част от бюджета на продукци€та е осигурена от продуцента јтанас ћаринов, продуцирал множество успешни телевизионни предавани€, както и игралните филми „ќмбре“ (2014), „ѕазачът на мъртвите“ (2006), „ од червено“ (2013).

«а съвместната работа с „еркелов јтанас ћаринов сподел€, че първоначално и за двама им е тр€бвало малко време, докато взаимно се напаснат към изисквани€та на други€.

„»ван отстъпи пред нещата, на които държа, а за щастие тези, на които държеше той, не противоречаха на моите и беше лесно да стиковаме всичко. ѕо време на работата възникваха трудности като във всеки филм. Ќа »ван се дължи заслугата да н€маме нито един овъртайм, той е човек, който плътно си следва графика и сами€т той даваше зор на екипа да следва негови€ ритъм на работа“, разказва јтанас ћаринов и продължава - „ аквито и ситуации на напрежение да са възниквали, винаги сме се връщали към добри€ тон и мисл€, че взаимно уважаваме качествата на други€ и по никакъв начин не се е стигало до пререкание, което да постав€ както филма под въпрос, така и работата на н€кой от двама ни по него.“

Ќови€т филм на режисьора »ван „еркелов с премиера на 24 —офи€ ‘илм ‘ест

»ван „еркелов  е роден на 16 €нуари 1957 година в гр. Ћовеч, в семейството на актьора √еорги „еркелов. «авършил кинорежисура във ¬»“»«  ръстьо —арафов през 1982 година. ƒипломната му работа е филмът „Ѕалада“, дебютни€т му пълнометражен филм е „ѕарчета любов“ (1988), който е определ€н за един от най-добрите български филми за всички времена. —ледват „“ъркал€щи се камъни“ (1995), „—тъклени топчета“ (1999), „ќбърната елха“ (2006, —пециалната награда на журито в  арлови ¬ари), „–аци“ (2009) и „—емейни реликви“ (2015), на които е сценарист и режисьор. ‘илмите му са излъчвани многократно по ЅЌ“. ѕоказвани са на кинофестивали в √ермани€, —јў,  анада, ‘ранци€, „ехи€, »нди€ и Ѕългари€.

—поделете:

Cinefish.bg ќў≈ Ќќ¬»Ќ»
Cinefish.bg - ¬сичко за киното ћЌ≈Ќ»я Cinefish.bg - ¬сичко за киното


«а да напишете коментар, е нужно да влезете с ¬ашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg