Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Нови премиери на Берлинале

Нови премиери на Берлинале
Нови премиери на Берлинале
Cinefish.bg

Филми
Нови премиери на Берлинале

11.01.2019, 09:30  |   Видяна: 483  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
ъНови премиери на Берлинале

Филми на Аньес Варда, Агнешка Холанд, Изабел Коишет и норвежецът Ханс Петер Моланд ще бъдат включени в състезателната програма на тазгодишния фестивал в Берлин. В допълнение към тях номинираният за „Оскар“ актьор Чиуетел Еджиофор ще представи своя режисьорски дебют „The Boy Who Harnessed The Wind“, в който изпълнява и главната роля, в специална селекция извън конкурса.

Нови премиери на БерлиналеГолеми са очакванията към новия режисьорки опит на Коишет, чийто предишен филм бе отрупания с награди „Книжарницата“. Черно-белият „Elisa & Marcela“ разказва истинската история на две жени, които се женят в Испания през 1901 г., след като едната от тях е обявена за мъж. Филмът е продуциран от Netflix и това всъщност ще е първото заглавие на стриминг платформата, включено в конкурса в Берлин. Фестивалният директор Дитер Кослик бе заявил преди, че в официалната програма ще бъдат допускани само филми, които ще бъдат разпространявани по кината.


Сред останалите очаквани с интерес заглавия са „Mr. Jones“ на известната полска режисьорка Агнешка Холанд, в който главните роли са поверени на Джеймс Нортън и Ванеса Кирби, както и италианската мафиотска драма „Piranhas“, екранизация по трети роман от автора на „Гомора“ Роберто Савиано.

Легендарната френска режисьорка Аньес Варда ще представи в Берлин своя нов документален филм „Varda by Agnès“, разказващ за нейния опит на режисьорския стол, чието начало е поставено с появата на Френската нова вълна.

Нови премиери на БерлиналеТочно както миналогодишния фестивал в Кан, и в Берлин няма да има много холивудски блясък. За момента няма потвърдено присъствието на нито една голяма американска звезда. В конкурса са включени филми от Македония, Бразилия и Монголия, а извън него ще бъде показана френската продукция „Who You Think I Am“, в който е най-новата роля на председателката на международното жури Жулиет Бинош.


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg