Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Нови детайли за предстоящата втора част на филма “Бийтълджус”

Нови детайли за предстоящата втора част на филма “Бийтълджус”
Едва през 2011-та година се появи информацията, че от Уорнър Брос са дали зелена светлина за направата на “Бийтълджус 2”, а Тим Бъртън е отново основния кандидат за режисьорската позиция.
Cinefish.bg

Филми
Нови детайли за предстоящата втора част на филма “Бийтълджус”

07.05.2012, 10:14  |   Видяна: 1457  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

През месец февруари тази година, набиращия все повече скорост сценарист Сет Греъм-Смит потвърди, че подготвяното от две десетилетия продължение на хитовата черна комедия “Бийтълджус” ще бъде направено в следващите две години, и че актьора Майкъл Кийтън отново ще се превъплъти в титулярната роля. В годината на премиерата си, оригиналният филм, дело на майстора на готиката Тим Бъртън, се превърна в неочакван успех за създателите си със спечелени в световен мащаб приходи от близо сто милиона долара.

БийтълджусВеднага след това успешно представяне, от Уорнър Брос се опитаха да убедят Бъртън да направи продължение на лентата, но той предпочете да се насочи към друг приоритетен за студиото проект – високобюджетният комиксов екшън “Батман”.

Едва през 2011-та година се появи информацията, че от Уорнър Брос са дали зелена светлина за направата на “Бийтълджус 2”, а Тим Бъртън е отново основния кандидат за режисьорската позиция. Сценаристът Сет Греъм-Смит, който ще започне да пише сценария на продължението в края на годината, заяви че вече е провел няколко срещи с Тим Бъртън и Майкъл Кийтън, но уточни, че Бъртън не е дал съгласието си да режисира.

В кратък разговор с журналисти относно предстоящия му анимационен филм “Франкенкуче”, Тим Бъртън, заяви че ще поеме режисурата на “Бийтълджус 2” само ако сметне, че историята е достатъчно интересна.

Тим Бъртън Бъртън: “Сет Греъм Смит ще пише сценария и той има идеи относно героя които наистина ми харесват. Ще го оставя да работи и ще видим какво ще се получи. Ако завършената история също ми хареса, тогава ще режисирам филма. Признавам, че няма да мога да разпозная добър сценарий дори ако ме удари по лицето, но знам какво харесвам и ще изчакам да видя какво ще ми представи Сет.”

По думите на Сет Греъм-Смит, който вече е работил с Тим Бъртън върху “Тъмни сенки”, “Бийтълджус 2” ще бъде директно продължение и действието му ще се развива 26 години след събитията от първия филм. По думите на Смит, във втория филм Бийтълджус ще има по-дълго екранно присъствие и чувството му за хумор ще остане непроменено.

Въпреки първоначалните слухове, актьорите от оригинала Алек Болдуин, Уинона Райдър и Джина Дейвис няма да бъдат част от екипа на втората част и единствения, който ще се завърне със сигурност е Майкъл Кийтън. Кастингите за останалите роли в продукцията ще започнат едва след като приключи работата по сценария.

Ако всичко протече според очакванията и Тим Бъртън одобри сценария, снимките на “Бийтълджус 2” ще стартират през първата половина на следващата година.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg