Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Нови детайли за предстоящата научна фантастика с Уил Смит, “One Thousand A.E”

Нови детайли за предстоящата научна фантастика с Уил Смит, “One Thousand A.E”
Преди близо една година стана ясно, че сценарист-режисьора М. Найт Шаямалан, е избрал за свой следващ проект апокалиптичния трилър с работно заглавие “One Thousand A.E”.
Cinefish.bg

Филми
Нови детайли за предстоящата научна фантастика с Уил Смит, “One Thousand A.E”

08.09.2011, 16:39  |   Видяна: 2951  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

Преди близо една година стана ясно, че сценарист-режисьора на хита “Шесто чувство”, М. Найт Шаямалан, е избрал за свой следващ проект апокалиптичния трилър с работно заглавие “One Thousand A.E”. Малко по-късно, от студиото Сони Пикчърс, което ще отпусне бюджета за снимки, разкриха, че двете главни роли в продукцията са били поверени на холивудската звезда Уил Смит и неговия син Джейдън Смит, който привлече вниманието на холивудските продуценти с изпълненията си в “Денят, в който Земята спря” и миналогодишния “Карате кид”.

В месеците след новината за избора на двамата актьори, информация относно “One Thousand A.E” не се разкриваше, и започнаха да се появяват съмнения, че проекта няма да бъде заснет.

Преди близо една година стана ясно, че сценарист-режисьора на хита “Шесто чувство”, М. Найт Шаямалан, е избрал за свой следващ проект апокалиптичния трилър с работно заглавие “One Thousand A.E”. Малко по-късно, от студиото Сони Пикчърс, което ще отпусне бюджета за снимки, разкриха, че двете главни роли в продукцията са били поверени на холивудската звезда Уил Смит и неговия син Джейдън Смит, който привлече вниманието на холивудските продуценти с изпълненията си в “Денят, в който Земята спря” и миналогодишния “Карате кид”.Но само преди няколко часа, от Сони Пикчърс не само потвърдиха, че това ще бъде следващия филм на М. Найт Шаямалан, но и разкриха, че световната му премиера ще се състои на 7-ми юни, 2013-та година. Сценарият е вече завършен, а снимките на продукцията се очакват да започнат в първите месеци на следващата година. Действието на лентата ще се развива в далечното бъдеще, а сюжета ще разказва за опитите на младо момче (Джейдън Смит) и неговия баща (Уил Смит) да оцелеят на опустошената и опасна за всяко човешко същество планета Земя.

“Бих описал проекта като два филма в едно - въздействаща драма за отношенията между баща и син и голям фантастичен екшън-спектакъл. Това е което ще го отличава от останалите. В повечето случай, филмите от този вид наблягат най-вече на разрушенията и скъпите ефекти, в което няма нищо лошо, разбира се.

Но нашето намерение е към всичко това да прибавим герои, които не само обслужват действието, а успяват да се свържат с публиката на емоционално ниво. Всичките филми на М. Найт (Шаямалан) доказват, че той работи страхотно с актьорите, и ние сме много въодушевени, че ще си сътрудничим с него по толкова голям проект”, заяви Кен Стовиц (“Шоуто започва”), който ще бъде един от продуцентите на “One Thousand A.E”.

Преди близо една година стана ясно, че сценарист-режисьора на хита “Шесто чувство”, М. Найт Шаямалан, е избрал за свой следващ проект апокалиптичния трилър с работно заглавие “One Thousand A.E”. Малко по-късно, от студиото Сони Пикчърс, което ще отпусне бюджета за снимки, разкриха, че двете главни роли в продукцията са били поверени на холивудската звезда Уил Смит и неговия син Джейдън Смит, който привлече вниманието на холивудските продуценти с изпълненията си в “Денят, в който Земята спря” и миналогодишния “Карате кид”.Очакванията са, че за снимките ще бъдат използвани триизмерни камери, а премиерната дата и участието на Уил Смит ясно показват, че намерението на Сони Пикчърс е да превърнe филма в един от големите летни хитове на 2013-та година.

Сценарият на научната фантастика е написан от режисьора М. Найт Шаямалан и Гари Уита (“Книгата на Илай”), а до края на годината ще бъде разкрито и официалното заглавие с което филма ще тръгне по кината (според първоначалните слухове, то ще бъде “1000 A.E.”).

Кен Стовиц ще продуцира, заедно с Джеймс Ласитър (“Преследване на щастието”) и съпругата на Уил Смит, Джейда Пинкет Смит (“Седем души”), която също може да има малка роля в продукцията. Кастингите за останалите роли започват официално след три седмици, а М. Найт Шаямалан и екипа му ще разполагат с бюджет от 110 милиона долара.

За момента, “One Thousand A.E”. е единствения филм, чиято световна премиера ще се състои на 7-ми юни, 2013-та година.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg