Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Нова информация за предстоящия римейк на фантастичния филм “Полтъргайст”

Нова информация за предстоящия римейк на фантастичния филм “Полтъргайст”
Нова информация за предстоящия римейк на фантастичния филм “Полтъргайст”
Cinefish.bg

Филми
Нова информация за предстоящия римейк на фантастичния филм “Полтъргайст”

30.08.2012, 10:04  |   Видяна: 3139  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

Продуцираният от Стивън Спилбърг хитов фантастичен трилър “Полтъргайст” остава и до ден-днешен един от най-популярните и разпознаваеми американски филми. С надеждата да повторят този успех, от компанията Metro-Goldwyn-Mayer обявиха преди четири години, че планират да направят римейк на известната лента. Новият “Полтъргайст” все още няма режисьор и сценария не е напълно завършен, но за сметка на това разработването му се надзирава лично от продуцент-режисьора Сам Рейми, който е познат на кинофеновете с работата си върху филмите “Злите мъртви” и “Спайдър-мен”.

Оригиналният “Полтъргайст” беше последван от две продължения в които младата актриса Хедър О’Рурк отново изигра главната роля на Керъл Ан Фрийлинг, но по думите на Сам Рейми (който само ще продуцира новия филм) сюжета на римейка ще черпи вдъхновение единствено от първата част.

От Metro-Goldwyn-Mayer нееднократно заявяваха, че новата версия на хита от 1982-па година е приоритетен проект за студиото, но въпреки това снимките бяха отлагани три пъти и като цяло информацията от продуцентите бе доста оскъдна.

Тъй като през изминалите месеци бяха направени доста промени не се знаеше кой сценарист работи върху сюжета на предстоящия филм, но в интервю по повод предстоящия му нов хорър “Обсебване” Сам Рейми потвърди разпространената през лятото на миналата година информация според която от Metro-Goldwyn-Mayer са наели носителя на награда “Пулицър”, Дейвид Линдзи-Абеър. Рейми заяви, че в момента Абеър прави последни промени на някои от диалозите и сценария му ще бъде напълно готов до началото на месец октомври, тази година.

Сам Рейми: “Дейвид Линдзи-Абеър прави последните промени на диалозите и на някои от сцените. В началото на октомври на бюрото си вече ще имам завършения сценарий. Срещаме ме с режисьори и имаме списък с няколко актьори с които искаме да говорим, но в момента не мога да говоря в детайли за това.

“Полтъргайст” е проект по който работим от доста време и за мен е много важно всичко да бъде направено по възможно най-добрия начин. Аз подхождам към този филм като истински фен на оригинала, а не като човек, който просто иска да изкара пари без да се интересува от това което е представено на екран.”

Съдейки по казаното от Рейми, снимките на римейка най-вероятно ще стартират през първата половина на следващата година. Дотогава разбира се ще стане ясно кой ще седне на режисьорския стол и кои актьори ще се превъплътят в главните роли.

Колкото до сюжета на лентата, той отново ще се фокусира върху съпрузите Стийв и Даян Фрийлинг, които правят всичко възможно за да спасят отвлечената от свръхестествени същества своя дъщеря Керъл Ан.

Ако всичко протече по план, новият “Полтъргайст” ще тръгне по кината през 2014-та година.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg