Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Нощем с белите коне

Нощем с белите коне

Noshtem s belite kone 1985
Споделете:  
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ
 

София, 80-те г.на ХХв. Проф.Михаил Урумов-около 65 годишен мъж, е директор на Институт по микробиология към БАН. Съпругата му Наталия е млада и красива жена. Отношенията помежду им са хладни и официални - преди години Урумов е бил случаен свидетел на интимна среща на Наталия с млад мъж.

Консервативен и изпълнен със скрупули, той не се развежда и оттогава поддържа фалшив имидж на щастлив съпруг. Наталия остава да живее при него. След поредния престой до късно в кабинета си, Урумов си ляга. В спалнята, приближавайки леглото на жена си, ужасен разбира, че тя е мъртва от часове. Объркан и безпомощен, той се обажда на племенника си Сашо, който го закарва на вилата му в Бояна. След два дни е погребението на Наталия.

На него присъстват сестрата на Урумов - Ангелина - майка на Сашо, овдовяла преди години, Сашо, колеги на академика, приятели и роднини на починалата. Няколко дни по-късно подпредседателят на БАН Спасов предлага на Урумов 20-дневна обмяна на опит в Унгария, която би му помогнала да се съвземе от внезапната загуба. Урумов приема, без да вярва, че пътуването ще промени нещо в объркания му личен живот. Междувременно предлага на Сашо, който е студент последна година в биологическия факултет, докато отсъства, вместо него да напише статия за резултатите от научните му опити. Младежът е негов сътрудник и помощник през последните години. В Будапеща Урумов е посрещнат от преводачката Ирене.


По едноименния роман на Павел Вежинов


Коментари (0)
|
Коментирай »


България / 1985 / 60 минути
Възрастова група: C - Не се препоръчва за деца под 12-годишна възраст
Режисьор: Зако Хеския
В ролите: Николай Бинев, Иван Иванов, Пламена Гетова, Гинка Станчева
Разпространител:
БНТ
Други заглавия:
6-сериен телевизионен филм
РЕЙТИНГ НА ФИЛМА РЕЙТИНГ НА ФИЛМА РЕЙТИНГ НА ФИЛМА
Критиците: Няма рецензии.
Потребители:
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
2
Гласувай:
МНЕНИЯ


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


Нощем с белите коне (1985)

Noshtem s belite kone
 
 

Трейлъри

 


 
Cinefish.bg Cinefish.bg