Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми „Номер 1000“ тръгва в кината от 6 април

„Номер 1000“ тръгва в кината от 6 април
От 6 април в кината в цялата страна ще бъде показан първият по рода си исторически психо-трилър „Номер 1000“ на режисьора Людмил Лазаров.
Cinefish.bg

Филми
„Номер 1000“ тръгва в кината от 6 април

29.03.2012, 11:07  |   Видяна: 1353  |   Press Release  |   ФИЛМ
От 6 април в кината в цялата страна ще бъде показан първият по рода си исторически психо-трилър „Номер 1000“ на режисьора Людмил Лазаров. Филмът, финансиран изцяло от създателите си, разказва завладяваща история, чийто сюжет умело построява мост между две коренно противоположни и трудно съпоставими епохи.

Лентата представя суровото и безмилостно битие на ранното българско царство, вплетено в познатото ни, но трудно за дефиниране съвремие. Студент, склонен към самоубийство, страховито посещение и 1300 годишен войн рисуват необичайната рамка на „Номер 1000“.Контрастните картини създават силни внушения, а посланията връхлитат съзнанието със своята брутална откровеност и реализъм . В момент когато авторът е успял да ни убеди, че в живота има много по-лоши неща от мъките и страданията, които изпитваме, ставаме свидетели именно на това крайно състояние на човешкия дух, в което започваме да губим своя човешки облик и осъзнаваме истинското значение на нещата, които имаме.

В една от главните роли може да видим Ники Станчев, познат ни с участието си в „Стъклен дом“, с роля в „The Expendables 2”, както и множество рекламни и музикални видео клипове. Занимаващ се с актьорската професия от няколко години, той е олицетворение на ентусиазма на целия екип, чиято смелост е основен двигател за успешната реализация на проекта.

„Жанрово филмът е много различен от всичко, което е правено у нас. Мога да кажа, че е малко странен, но е много приятно зрителски насочен. За мен това значеше, че ще работя със смели хора, които не се страхуват от новото.“ – споделя Ники Станчев.

От младия екип определят като сериозно предизвикателство пресъздаването на определена историческа епоха, особено в ситуация на минимален бюджет. Заснети в близост до границата със Сърбия, кадрите обаче показват, че това съвсем не е невъзможно. Снимките протичат в околностите на град Сливница, а част от сцените са заснети в открития музей „Фанагория“ в град Варна.

„Използвахме построеното прабългарско селище там, поразхвърляхме музейните експонати, доколкото ни позволиха, искахме да го запалим, но се наложи да пресъздадем огъня с визуални ефекти... музеят им трябвал за някакви туристи от Германия“ – шегува се режисьорът Людмил Лазаров. „Историците ще ни разкъсат, защото снимахме няколко кадъра на фона на царевични ниви, които всъщност са се появили в Европа няколко века по-късно“ - сподели още той. Другата главна роля в „Номер 1000“ е поверена на Ивайло Аспарухов, който за средновековните снимки се лишава от косата си и пуска  характерната за онази епоха прабългарска опашка.

„Бягахме в гората, тренирахме с мечове, опитахме се с малкото средства, с които разполагаме, да успеем да отделим време и да поживеем една идея по-дивашки, исках дори преди снимките да спя в една от шатрите в открития музей, в който снимахме, но ни беше отказано“ – разказва Ивайло.
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg