Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми "Номер 1000" - интересни факти от подводните снимки

Номер 1000 - интересни факти от подводните снимки
„Номер 1000“ е една от малкото български продукции, която може да се похвали с красиво заснети подводни кадри.
Cinefish.bg

Филми
"Номер 1000" - интересни факти от подводните снимки

05.03.2012, 10:20  |   Видяна: 4867  |   Press Release  |   ФИЛМ
Номер 1000“ е една от малкото български продукции, която може да се похвали с красиво заснети подводни кадри.

За целта главният оператор Калоян Николов работи заедно с опитния и абониран за този род снимки подводен оператор
Стефан Тодоров. Взето е решение сцената да бъде заснета с един от онези дигитални фотоапарати, с които много екипи по света снимат цели филми. Проблем обаче се оказало, че е нужна специална изработка.

Номер 1000 - снимачен процес под вода

За целта Стефан Тодоров изработва модифициран воден бокс – специална херметизирана кутия, която позволява да се снима под вода. И така заедно с асистента си Веселин Господинов, двамата прекарват 12 часа под вода без почивка, успявайки да заснемат епизод, който по думите им със сериозен бюджет би отнел една седмица.

Номер 1000 - снимачен процес под вода

„Подготовката ни беше желязна, до най-малката подробност“ – отбелязва 66 годишния Стефан, който впечатлява с фигурата и физическата си подготовка.

„Снимахме в закрития плувен басейн „Диана“, трябваше с огромни парчета плат да покрием дъното на 3 метра под вода, за да избегнем ненужните отражения, трябваше и да внимаваме с осветлението и електрониката. От една страна влажността на въздуха в такива помещения е огромна, а освен това се налагаше лампите да стоят на ръба на басейна, което предизвика голяма опасност за екипа. В същия момент пък ни трябваха тонове осветление, за да получим желания резултат.“ сподели главния оператор Калоян Николов.

Номер 1000 - снимачен процес под вода

Екипът е трябвало да се справи и със страха на един от актьорите от плуването с тежки дрехи и предмети. В сцената е помогнал и българския републикански шампион по гмуркане Любомир Стефанов, който е бил дубльор на Ивайло Аспарухов.

Номер 1000 - снимачен процес под вода

„Любо по принцип издържа 3-4 минути под вода и си мислеше, че ще е лесно и безопасно, но накрая беше изтощен и ми сподели, че никога досега не е плувал с ютия в ръка, а и по всяка вероятност няма да го повтори повече. Людмил ни накара всички да правим много откачени неща“ – разказва Ники Станчев, който е в главната роля на Георги.

Премиерата на филма „Номер 1000“ е на 6 април тази година.


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg