Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Нина Арианда като съпругата на Фелини във филма „Fellini Black and White"

Нина Арианда като съпругата на Фелини във филма „Fellini Black and White
Арианда ще се превъплъти в кожата на незабравимата Джулиета Мазина, съпругата на Федерико Фелини.
Cinefish.bg

Артисти
Нина Арианда като съпругата на Фелини във филма „Fellini Black and White"

31.07.2012, 14:12  |   Видяна: 1151  |   stand.bg  |   АРТИСТ

След като се завърна на театрална сцена и спечели награда „Тони" (за Най-добра главна женска роля) за „Venus in Fur", актрисата Нина Арианда отново превключва на холивудска честота. Тя ще играе ролята на Джанис Джоплин в биографичната лента на Шон Дъркин, но новините не свършват тук.

Арианда ще се превъплъти в кожата на незабравимата Джулиета Мазина, съпругата на Федерико Фелини. Арианда ще се превъплъти в кожата на незабравимата Джулиета Мазина, съпругата на Федерико Фелини. Сценарият на „Fellini Black and White" е дело на Хенри Бромел, а снимките започват в началото на идната година. Продуцент е Андрю Лейзър.

В актьорския състав Нина Арианда ще си партнира с Уилям Мейси, Терънс Хауърд, Питър Динклидж и бразилската звезда Вагнер Маура, който ще изиграе ролята на самия Фелини.

Fellini Black and White" се развива по време на престоя на режисьора и Мазина в Лос Анджелис за церемонията по връчването на наградите „Оскар" през 1958 г. Именно тогава победител в категорията за Най-добър чуждоезичен филм е лентата на Фелини „Нощите на Кабирия" с участието на Джулиета Мазина в главната роля.

Освен негова съпруга цели 50 години, Мазина е и вечната муза на италианския режисьор. Фелини умира през 1993 г., а Мазина си отива няколко месеца след това.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg