Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Ќачало ї

Ќовини

ї

‘илми Ќиколай »шков в Д—ъдилищетоУ

Ќиколай »шков в Д—ъдилищетоУ
Ќиколай »шков в Д—ъдилищетоУ
Cinefish.bg

‘илми
Ќиколай »шков в Д—ъдилищетоУ

19.11.2012, 14:59  |   ¬ид€на: 3578  |   Press Release  |   ‘»Ћћ

—нимките на „—ъдилището“ продължават в »вайловград. ¬ поредните сцени, на ћитьо (Ѕлатечки) му се наложи да преговар€ със съдебен изпълнител √еоргиев, чи€то рол€ се изпълн€ва от Ќиколай »шков. «рителите го познават от „ј сега, накъде?” и продължението му 20 години по-късно „ј днес, накъде?”.

Ѕивши€т президент на футболен клуб „—партак” влиза в рол€та на безскрупулен представител на съдебната система.

Ќиколай »шков в Д—ъдилищетоУ¬ »вайловград пристигна и јтанас ’ристосков. “ой ще окаже съдействие на —тефан  омандарев за снимките, като оглави втори€ екип. ѕризнанието за ’ристосков дойде с наградата „«латна роза” за лентата „є 1”.

 омандарев беше в журито, което оцени високо ’ристосков, и неслучайно се спр€ на него.

ћлади€т режисьор ще участва в заснемането на градчетата и селцата, които екипът ще посети.

"—ъдилищетоУ освещаванеќт кра€ на миналата седмица екипът вече се намира в с. Ѕелопол€не. –одопското селце в близост до »вайловград ще бъде отправна точка на екипа до средата на декември.

Ѕлатечки започна градеж на чешма, ко€то  има силна символика за негови€ герой ћитьо. ѕо-късно, в друга сцена се събраха и останалите актьори – «уека, ѕараскева ƒжукелова, ’ристо ћутафчиев, »на и ќванес, за да освет€т чешмата заедно със свещеник.

“ъй като Ѕелопол€не не разполага със собствен свещеник, за рол€та беше поканено духовно лице от »вайловград. —лед сцената, отецът освети със светена вода цели€ екип, с пожелание „това да стане най-добри€т филм”.

ѕараскева ƒжукелова в Д—ъдилищетоУ— тази сцена започна и участието на ѕараскева ƒжукелова в „—ъдилището”. јктрисата пристигна за снимките в Ѕелопол€не, за да се превъплъти в рол€та на ‘анка. “€ е съседка на ћитьо (јсен Ѕлатечки), с ко€то той се сближава в трудностите и неусетно симпатиите им един към друг, преминават в чувства.

¬ живописното селце, на ¬асил ¬асилев пък му се наложи да подкара каручка, с ко€то изпраща дъщерите си на училище. «уека първо изнесе монолог на кончето, което се
оказа негов съименник – носи името ¬аско, а след това, при качването си, с присъщото си чувство за хумор попита: ”ј къде е ръчната спирачка“?

Ќа тази локаци€ екипът е подбрал и къщи с дворчета, които ще се използват за домове на героите. ѕоради меки€ климат в този край на Ѕългари€, актьорите и техните колеги все още се радват на зеленина и природа, ко€то излъчва по-скоро пролетно настроение.

"—ъдилището“ е подкрепен от: »ј "Ќационален филмов ÷ентър" – Ѕългари€, ЅЌ“, ѕрограма ћеди€ на ≈—, ‘илмов фонд на —ъвета на ≈вропа EURIMAGES, –егионален филмов фонд ћƒћ – √ермани€, –егионален филмов фонд Medienboard Berlin Brandenbourg  – √ермани€, ћакедонски филмов фонд, ’ърватски јудиовизуален център, ёгоизточна ≈вропейска кино мрежа, ¬инарна “елиш,  »ј ћоторс – Ѕългари€, ¬»¬ј ќћ, Ѕългари€ ≈р, OMW и FPI - ‘еър ѕлей »нтернешънъл.

—поделете:

Cinefish.bg ќў≈ Ќќ¬»Ќ»
Cinefish.bg - ¬сичко за киното ћЌ≈Ќ»я Cinefish.bg - ¬сичко за киното


«а да напишете коментар, е нужно да влезете с ¬ашите име и парола.


 

ѕќѕ”Ћя–Ќ» ‘»Ћћ» ƒЌ≈— ѕќѕ”Ћя–Ќ» ‘»Ћћ» ƒЌ≈— ѕќѕ”Ћя–Ќ» ‘»Ћћ» ƒЌ≈—
 
Cinefish.bg Cinefish.bg