Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Артисти »

Никола Първанов - Артист

Артист - Никола Първанов

Гласувай за актьора:
Потребители:
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
1
Гласувай:
Среден резултат: 100/100

Никола Първанов - Артист

Никола Първанов
ЗА АКТЬОРА ГАЛЕРИЯ ФИЛМОГРАФИЯ МНЕНИЕ
30.05.2023  |   синефиш.бгНикола Първанов е роден на 1 декември 1992 г. в Пловдив. Баща му Пламен Първанов е оперен и симфоничен диригент, а майка му Бистра Сакъова-Първанова е литературен критик и издател. Първи стъпки в актьорството прави в гимназията, когато е избран за главната роля в постановката ,,Капитан Спавента“, вдъхновена от Комедия дел арте и изпълнена на италиански език.

Никола завършва образованието си в Пловдивския университет със специалност Български и италиански език. Там той разбира, че иска да стане актьор и паралелно с обучението си, записва курс по киноактьорско майсторство при актьора Николай Хаджиминев. Така две години по-късно Никола печели първото си участие пред камера в първи сезон на ,,Откраднат живот“.

Вдъхновен, той заминава за Лондон отново да учи за актьор в MET FILM с преподавателите - Арки Рийс, Райън Мърсиер, Ема Линдли. По време на престоя си изпълнява роли в студентски късометражни филми. След дипломирането си записва курс по американски акцент в Ню Бояна Филмс при Джей Ар Еспозито и взима участие в уъркшопа ,,AMAW”, организиран от актьора Юлиан Костов. През 2021 той взима участие в последния сезон на ,,Откраднат живот“ и в новия сериал ,,Белези“. Ще можем да видим Никола и в ролята на римски младеж, който изпълнява езически ритуал в испанската документална историческа драма ,,El corazon del Imperio” (,,Сърцето на Империята“).

През 2018 се явява на кастинг за роля във филма на режисьора Ник Станчев ‚,Танго в тунела“, не печели ролята, но режисьорът го харесва за следващия си проект и го кани да изпълни главната роля на Остин в пълнометражния хорър-фентъзи ,,Бродникът“.

 

Споделете:
ПОСЛЕДНИ МАТЕРИАЛИ ЗА АРТИСТА  
 
Избери Aртисти  
Всички артисти (А-Я)   Всички артисти (А-Я)
А   Б   В   Г   Д   Е   Ж   З   И   Й   К   Л   М   Н   О   П   Р   С   Т   У   Ф   Х   Ц   Ч   Ш   Щ   Ь   Ю   Я
Всички артисти (А-Z)
A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z
Артисти с най-висок рейтинг  
Декември
Последно добавени артисти  
 
Cinefish.bg Cinefish.bg