Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Никол Кидман срещу насилието над жените

Никол Кидман срещу насилието над жените
"Не мога да отговарям за целия Холивуд, но със сигурност мога да отговарям за собствената си кариера"
Cinefish.bg

Артисти
Никол Кидман срещу насилието над жените

22.10.2009, 16:06  |   Видяна: 2745  |   actualno.com  |   АРТИСТ
В качеството си на посланик на добра воля към Фонда на ООН за развитие на жените (UNIFEM),  Никол Кидман заяви пред конгресмените на САЩ, че Холивуд може би допринася за насилието срещу жените, като ги представя като безволеви сексуални обекти, предадe БТА.

Носителката на "Оскар" се изказа пред  комисия по външните работи във връзка с изготвянето на международен закон за предотвратяването на насилието над жени. Той трябва да помогне с оказване на хуманитарна помощ и отпускане на стипендии на местни организации, работещи по проблема.

Звездата от "Мулен Руж" заяви, че насилието над жените е "може би най-систематичното, широкоразпространено нарушаване на гражданските права в света, което не познава граници, раси или класи. Тя подчерта, че далеч не е експерт по въпроса, но вярва, че хората, които познава, ще работят за каузата.

Попитана дали филмовата индустрия е "изиграла лоша роля", австралийската актриса отговори: "Вероятно", след което бързо добави, че самата тя не се интересува от тези роли и че киноиндустрията също е направила опит да помогне да се намери решение срещу насилието.

"Не мога да отговарям за целия Холивуд, но със сигурност мога да отговарям за собствената си кариера", подчерта Никол Кидман. Звездата увери Конгреса, че прави всичко, на което е способна, за да насърчава позитивността, и настоя, че Фондът на ООН за развитие на жените има нужда от повече финансови средства. БТА

Още новини:
Бесон и Сарандън ще бъдат наградени на кинофестивала в Стокхолм
Упи Голдбърг получи награда за цялостно творчество
25-те най-добри американски мюзикъла
Майкъл Кейн разкрива подробности за „Inception”
Джоли и Ди Каприо във филм на Ридли Скот

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg