Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Натали Портман в "Моите боровинкови нощи"

Натали Портман в Моите боровинкови нощи
Дебютът на младата актриса е във филма на Люк Бесон "Леон" през 1994
Cinefish.bg

Артисти
Натали Портман в "Моите боровинкови нощи"

14.06.2008, 15:53  |   Видяна: 1895  |   синефиш.бг  |   АРТИСТ
Натали Портман се ражда на 9 юни, 1981 година в Израел в семейството на руски евреи, които три години по-късно се установяват в САЩ. На единайсет години Натали получава предложение да започне работа в известна модна агенция, но тя предпочита кариерата на актриса.

Дебютът на младата актриса е във филма на Люк Бесон "Леон" през 1994 г., в който 13-годишното момиче си партнира равностойно с Жан Рено. Тя е дете, което  се сприятелява с него – много по-възрастен наемен убиец. "Леон" носи на Натали Портман голяма известност и й обезпечава стремителна кариера. Следва "Жега" с Робърт Де Ниро и Ал Пачино. А по-нататък: "Красиви момичета" (1996) и "Марсиански атаки" (1996). В музикалния филм на Уди Алън "Всички казват Обичам те!" Натали Портман се снима заедно с Едуард Нортън, Дрю Баримор и Джулия Робъртс.

През 1998 г. опитва силите си и на театралната сцена. Играе ролята на Ани в бродуейската постановка на "Дневникът на Ани Франк". Успоредно с театралните представления, върви работата и по новия епизод на "Звездни войни" –„Невидима заплаха", в който Натали Портман получава ролята на кралица Падме Амидала – бъдещата майка на Люк Скайуокър и принцеса Леа. Натали честно си признава, че не е гледала първите три филма от поредицата. По това време подписва и договор за участие в двата следващи епизода от "Звездни войни".

После идват снимките на филма "Някъде на Запад" със Сюзан Сарандън. Тази роля й носи номинация за наградата „Златен глобус" като най-добра поддържаща актриса.  Двехилядната година е отбелязана с излизането на "Там, където е сърцето". Натали Портман играе неочаквано забременяло момиче, което трябва да се справи с живота, след като приятелят й я изоставя в непознат град с пет долара в джоба.Това е първият филм, в който Натали трябва да изиграе сцена с целувка. За тази роля актрисата получава наградата „Young Star".

По нейните собствени думи, Натали не възнамерява цял живот да бъде актриса. Може би затова през 2003 г. завършва висше образование – психология в Харвард. Същата години се снима в малка роля в „Студената планина", а на следващата, 2004 – в главна роля в „Гардън Стейт". През 2004 още по-успешен за нея се оказва „Отблизо", (с Джъд Лоу, Джулия Робъртс и Клайв Оуен), донесъл й отново номинация за „Златен глобус".
Последните филми на Натали Портман са: „Призраците на Гоя" на Милош Форман, „Моите боровинкови нощи" на Уон Каруай и „Другата сестра Болен" със Скарлет Йохансон.
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg