Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Нашествие на българско кино в Москва

Нашествие на българско кино в Москва
"Светът е голям и спасение дебне отвсякъде"
Cinefish.bg

Теми
Нашествие на българско кино в Москва

17.06.2008, 09:01  |   Видяна: 1533  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
От 19 до 28 юни Московският кинофестивал ще се проведе за 30-ти път. На юбилейното издание имат възможносттта да участват един документален и два игрални български филма. “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” на Стефан Командарев е включен в програмата „Гала-премиери” на Московския фестивал.

Това е голямо признание за родното кино, защото тази програма е отделена за премиери на филми на изтъкнати режисьори, в които участват звезди и са ориентирани към по-широка зрителска аудитория.
Второто заглавие-участник е дебютният игрален филм на Явор Гърдев „Дзифт”. Той е включен в конкурсната програма на фествала в руската столица, където ще е неговата световна премиера. Документалният филм на Златина Русева „Срещу течението” е един от филмите в престижната авторска програма „Еуфория”  на известния руски критик Андрей Плахов. Филмът, копродукция на Белгия и България (продуцент Любомир Георгиев), проследява пътуването на един „музикален” кораб по Дунава.

На престижното киносъбитие ще присъства и Стефан Китанов, който е поканен като председател на журито „Перспективи”. Това е втората основна конкурсна програма в Москва. Легендарната актриса и режисьорка Лив Улман ще е председател на международното жури в основния конкурс.
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg