Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Тв новини Над 6 милиона са слушали българската песен за Евровизия

Над 6 милиона са слушали българската песен за Евровизия
Медиите представят Софи Маринова като ромска перла със страхотен глас
Cinefish.bg

Тв новини
Над 6 милиона са слушали българската песен за Евровизия

05.03.2012, 16:25  |   Видяна: 1282  |   Press Release  |   ТВ

Много бързи бяха реакциите в чуждите медии и особено в някои от държавите, които ще се представят заедно с България на полуфинала на 24 май в Баку, а единствено тези страни ще могат да гласуват за българската песен, според регламента на Евровизия.

Засилена е кампанията за популяризирането на песента ни - „Love Unlimited” в Турция, където са я чули над 6 милиона жители. Репортажи за избора на Софи Маринова бяха излъчени по едни от най-гледаните турски телевизии - Show TV, ATV, NTV, CNN Turk и националните TRT 1 и TRT News, които излъчиха новината в централните си емисии.

На 3 март националната телевизия на Испания излъчи видео послание на Софи Маринова на български език, което завършва с „Обичам те” на испански. С това обаче успеха в южната ни съседка не стихна. Най-четените вестници Hurriet, Milliyet и Posta с общ тираж над 3 милиона, определят песента, като жест към тях. Медиите представят Софи Маринова като ромска перла със страхотен глас, а са изключително критични към своята песен, тъй като в нея няма турски думи.

Новината за избора на Софи беше отразена и в Испания, Литва, Гърция, Азербайджан и други страни.

На 3 март националната телевизия на Испания излъчи видео послание на Софи Маринова на български език, което завършва с „Обичам те” на испански. Реакциите в интернет са повече от впечатлителни, видеото от участието на финала е гледано над 100 000 пъти.

Видео посланието на Софи Маринова до всички българи може да видите тук http://www.youtube.com/watch?v=LZU0HuVwENY&feature=player_embedded

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg