Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Над 500 кина са вече отворени в Китай

Над 500 кина са вече отворени в Китай
Над 500 кина са вече отворени в Китай
Cinefish.bg

Теми
Над 500 кина са вече отворени в Китай

24.03.2020, 01:54  |   Видяна: 653  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
Кино индустрията в Китай постепенно започва да се възстановява. След епидемията с разпространението на коронавируса всички кина в страната бяха затворени. Но вече започна обратният процес.

Според официална информация общо 507 кина са били повторно отворени. Това е едва 4,5% от всички кино салони в страната, но все пак е някакво начало. За последните години Китай се нареди на второ място по приходи в целия свят, като преди нея са единствено САЩ. Затова затварянето на кината през януари беше удар върху цялата кино индустрия.

Впоследствие с разрастването на епидемията от коронавируса кината по целия свят постепенно бяха затворени. Стигна се до там, че вече няма официална боксофис класация, защото просто няма на каква база тя да бъде направена. Така че новината за отварянето на поне малка част от кината в Китай звучи окуражаващо.

За момента са отворени кина в седем области. Интересът на зрителите е все още много слаб, а и няма никакви нови премиери. До края на април предстои да излязат заглавия, които бяха отложени заради епидемията като „1917“, „Доктор Дулитъл“, „Джоджо Заека“, „Соник: Филмът“ и най-касовия хит за 2020 – „Лоши момчета завинаги“.

Лоши момчета завинаги се връща в Китайските кина

Кината в Китай бяха затворени за почти два месеца. Това е важна индикация за останалите страни, които в момента преживяват същото. Кината в САЩ са затворени вече повече от седмица, което се случва за първи път в историята на американския шоубизнес.


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg