Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии Моята голяма гръцка свалка

Моята голяма гръцка свалка
"Моята голяма гръцка свалка" подхожда на доста определени скучни моменти, в които наистина няма какво друго да се прави.
Cinefish.bg

Рецензии
Моята голяма гръцка свалка

12.08.2009, 17:00  |   Видяна: 4166  |   sivosten.com  |   РЕЦЕНЗИЯ

от Ангел Генчев

Идва един летен момент, в който маратона от леки комедии, съпътстващ слънчевото настроение на отпускарския сезон, започва да става малко досаден. Това едно на ръка, но и самата гръцка свалка се оказа някак почти безсолна и толкова безобидна, че филмът може да намери като че ли само едно приложение - слаба разтуха за най-горещите часове, когато плажът е забранена територия.

Не че "Моята голяма гръцка свалка" е конретно недомислена или недоработена в някое отношение. Просто в нито едно от тях лентата не представлява нещо кой знае колко примамливо, и ако не беше за разнообразие екзотичната обстановка на южната ни съседка, то вероятно щеше да бъде съвсем незабележима.

Всъщност, ако трябва да се опише с две думи, поредната романтика за това лято минава в графата туристическа комедия. Сиреч, любовта отново ще бъде изникне там, където най-малко се очаква - любопитно, какво ли пък щеше да стане, ако веднъж се озовеше където се предполага да бъде - но в компанията на разнородни посетители от далечни страни и на фона на гръцки пейзажи.

Дори и това обаче нямаше да е толкова безпредметно, ако не бяха скучно подбраните типажи - откровено несмешна е тумбата типични американци, а с нищо не спомагат нито класическите британци, нито пък горещите испанци. Пък и домакините не изглеждат съвсем в ред. Обобщено, шаржът на народностна основа, който неизбежно съпътства туризма в комедиите, е чисто и просто слаб. А без него от една най-обикновена романтична авантюра няма какво толкова да се очаква.

Отделно, че самата Гърция е доволно популярна дестинация и чак екзотично звучи малко крайно - да не говорим, че няма да е кой знае колко нередно да я сложим под общия знаменател на Средиземноморието, където ще се влязат и кино-институции като Франция и Италия. Т.е. дори да премахнем факта, че сме само на няколкостотин километра от мястото на действието, пак остава един безброй филми със сходно присъствие и визия.

Иначе, забавни моменти все пак има - макар и не чак толкова много и доста изтъркани от употреба. Актьорската игра също е като цяло задоволителна, а и атмосферата на филма е ако не друго, то ведра. Но както споменах в началото, с подобни качества "Моята голяма гръцка свалка" подхожда на доста определени скучни моменти, в които наистина няма какво друго да се прави. В противен случай, дори в своеобразния поджанр съществуват далеч по-качествени и любопитни в едно или друго отношение ленти, които си заслужават далеч повече гледането.Още рецензии:
Че: Аржентинецът (част 1)
Прокълнатият замък 3D
G-Force: Специален отряд
Френска любов
Шестият „Хари Потър” – романтичен и ефектен
Уличен бой

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
lus Весело
1 13.11.2010, 02:23
Оценка: 0
0 гласа

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg