Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Мел Гибсън за бъдещето на култовата поредица “Смъртоносно оръжие”

Мел Гибсън за бъдещето на култовата поредица “Смъртоносно оръжие”
Cinefish.bg

Филми
Мел Гибсън за бъдещето на култовата поредица “Смъртоносно оръжие”

14.08.2012, 09:54  |   Видяна: 2564  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
Четирите филма от стартиралата през 1987-ма година поредица “Смъртоносно оръжие” остават и до ден-днешен едни от най-популярните и успешни полицейски екшън-комедии. Екранните персонажи на Мел Гибсън и Дани Глоувър са вече неразделна част от поп-културата и много почитатели на франчайза се надяваха, че от компанията Уорнър Брос ще успеят да убедят двамата актьори да изиграят ролите си за пети път. Слуховете относно планиран “Смъртоносно оръжие 5” се появиха веднага след премиерата на четвъртата част през 1998-ма, но през следващите години така и не се стигна до общо съгласие между продуцентите, режисьора Ричард Донър и изпълнителите на главните роли.

Мел Гибсън за бъдещето на култовата поредица “Смъртоносно оръжие”

Нещата се усложниха още повече когато през 2010-та година избухна скандала за личния живот на Мел Гибсън и отношенията с вече бившата му приятелка Оксана Григориева. Малко след това от Уорнър Брос обявиха, че вместо пети “Смъртоносно оръжие” ще бъде направен римейк на първата част, който по думите на продуцента Джоуел Силвър (“Матрицата”) ще притежава острия хумор на оригинала и ще разчита най-вече на реалистични, улични екшън-сцени, а не на скъпи компютърни ефекти.

В продължение на повече от година нямаше нова информация относно бъдещето на “Смъртоносно оръжие”, но във вчерашен разговор със сайта Coming Soon Мел Гибсън поговори накратко за поредицата.

За съжаление на феновете, Гибсън отхвърли напълно възможността да се появи в бъдещ филм от франчайза, независимо дали става дума за римейк или директно продължение.

Гибсън: “Приключих с тази роля. Предстоят ми други предизвикателства и герои. Прекарах си страхотно снимайки четирите филма и благодарение на тях постигнах големи успехи. Мисля, че те (продуцентите) ще следват примера на “Зов за завръщане” и ще направят римейк на оригинала.

Не знам обаче как и с кого ще заменят Дани Глоувър. Той беше невероятен в тези филми. И за двама ни беше удоволствие да бъдем част от тази поредица, но вече приключихме с нея. Благодарение на “Смъртоносно оръжие” получих възможността да създам филми които аз лично исках да видя на екран и сега поглеждайки назад за нищо на света не бих заменил преживяванията си с Дани и с Ричард Донър.”


Казаното от Гибсън слага край на продължилите няколко години спекулации относно това дали той и Дани Глоувър все пак ще се съгласят да направят “Смъртоносно оръжие 5”.

Ясно е че оттук нататък от Уорнър Брос ще се фокусират единствено върху планирания римейк и намирането на нови актьори, които да се превъплътят в ролите на полицаите Мартин Ригс и Роджър Мърто. Колкото до режисурата на филма, създателя на оригинала Ричард Донър публично заяви, че няма намерение да се завръща отново към “Смъртоносно оръжие”. 82-годишния Донър не е режисирал филм от 6 години и според последната информация той вече няма планове да застава отново зад камерата на игрален филм.

За момента все още няма нова информация от студиото относно бъдещото рестартиране на хитовата поредица.


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

2 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
Nikolay Ta... Положително
1 14.08.2012, 10:53
Оценка: 1
1 гласа

жалко, че няма да има 5 част поредицата е наистина страхотна

 
 
 
netfocus
1 14.08.2012, 01:55
Оценка: 3
5 гласа

Нищо поне няма да се разочароваме

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg