Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Мел Гибсън с нов режисьорски проект

Мел Гибсън с нов режисьорски проект
Мел Гибсън с нов режисьорски проект
Cinefish.bg

Артисти
Мел Гибсън с нов режисьорски проект

02.05.2018, 09:36  |   Видяна: 2412  |   синефиш.бг  |   АРТИСТ
Мел Гибсън отново ще режисира филм за Втората световна война. „Destroyer“ ще бъде неговият следващ режисьорски проект, след като получи номинация за „Оскар“ за разтърсващия „Възражение по съвест“.

Новият филм също е по истински случай и е базиран на книгата на Джон Виковиц „Hell From the Heavens: The Epic Story of the USS Laffey and World War II’s Greatest Kamikaze Attack“. Розалинд Рос е автор на сценария, който се фокусира върху битката при Окинава през април, 1945, когато един американски кораб успява да устои на множество камикадзе атаки от страна на японските пилоти.

Корабът се превръща в истинска легенда и е известен под името „Корабът, който няма да умре“. Виковиц интервюира оцелелите, използва мемоарите на членовете на екипажа, както и писмата на моряците от онези дни, за да напише своята книга.

„Възражение по съвест“ също представяше събития около битката при Окинава, само че в него главен герой беше Дезмънд Дос, който спасява десетки свои събратя, без да носи никакво оръжие. Гибсън получи своята трета номинация за „Оскар“ за режисурата на филма. Той има две отличия на Американската кино академия като продуцент и режисьор на „Смело сърце“.

Звездата от „Смъртоносно оръжие“ преговаря и за роля в новия филм „The Six Billion Dollar Man“, заедно с Марк Уолбърг. Двамата играха баща и син в комедията „Баща в излишък 2“.


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg