Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Международният филмов фестивал Берлинале стартира днес с "Непреклонните"

Международният филмов фестивал Берлинале стартира днес с Непреклонните
Берлинале се открива днес с прожекция на уестърна "Непреклонните" на братя Коен
Cinefish.bg

Филми
Международният филмов фестивал Берлинале стартира днес с "Непреклонните"

10.02.2011, 10:24  |   Видяна: 2282  |   actualno.com  |   ФИЛМ

Берлинале се открива днес с прожекция на уестърна "Непреклонните" на братя Коен, съобщи Франс прес.

Във филма Хейли Стайнфелд е в ролята на тийнейджърка, която търси отмъщение. "Непреклонните" е римейк на филма с участието на легендата Джон Уейн.

Берлинале се открива днес с прожекция на уестърна "Непреклонните" на братя Коен

На Берлинале ще е европейската премиера на лентата на братя Коен. Новият филм се появи по екраните в САЩ през декември м.г. и получи 10 номинации за награди "Оскар", включително за най-добър филм, най-добър режисьор и най-добър актьор - Джеф Бриджис. Всъщност Бриджис се е превъплътил в ролята, донесла на Уейн единствената награда "Оскар" в кариерата му през 1970 г.

Оригиналният филм е адаптиран по книга на Чарлз Портис и е заснет от Хенри Хатауей. Версията на Джоел и Итън Коен остава по-близо до романа.

В началото на филма женски глас зад кадър резюмира онова, което предстои да се случи - "Хората не вярват, че 14-годишно момиче може да напусне дома си и да тръгне на път през зимата, за да отмъсти за смъртта на баща си. В онези времена това не е било толкова странно, макар да не се е случвало всеки ден...".

Гласът е на тийнейджърката Мати. Тя наема Рустър (Джеф Бриджис), който трябва да убие Том Чейни (Джош Бролин) - убиеца на баща й.

Ролята на Мати е изпълнена блестящо от Стейнфелд, която получи номинация за "Оскар" за актриса в поддържаща роля. Пътят на Мати се пресича с тоза на тексаския рейнджър Лабьоф (Мат Деймън), който също е тръгнал по следите на Чейни.

Берлинале се открива днес с прожекция на уестърна "Непреклонните" на братя Коен

Докато персонажите във филма на Хатауей са представени сред красиви пейзажи в американския Запад, братя Коен са заложили на заснемане на по-мрачен филм, описващ американския Запад като прашен, негостриемен и жесток.

Това е първият филм на братя Коен, който е преминал границата от 100 милиона долара приходи в Северна Америка. "Непреклонните" вече събра над 160 милиона долара приходи, а все още не се е появил по екраните в Европа.

Братя Коен за пръв път бяха отличени с награда "Оскар" през 1997 г. - за сценария на филма "Фарго". През 2008 г. "Няма място за старите кучета" на братя Коен спечели 4 награди "Оскар" - за най-добър филм, най-добър режисьор и най-добър сценарий, а Хавиер Бардем получи отличието за актьор в поддържаща роля. БТА

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg