Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Бокс офис “Мегаум” – отново начело на американския бокс офис

“Мегаум” – отново начело на американския бокс офис
“Мегаум” оглави отново, за втора седмица, американския бокс офис.
Cinefish.bg

Бокс офис
“Мегаум” – отново начело на американския бокс офис

15.11.2010, 15:12  |   Видяна: 3397  |   синефиш.бг  |   БОКС ОФИС

Триизмерният анимационния филм на DreamWorks Animation “Мегаум” оглави отново, за втора седмица, американския бокс офис. От премиерата си, която се състоя на 5 ноември, досега, “Мегаум” успя да спечели 89,757,000 долара само в Америка като доказа, че публиката е винаги готова да откликне на майсторски направено семейно забавление в 3D формат.

Филмът надмина очакванията на създателите си, както и тези на бокс офис анализаторите, които, съдейки по новите премиери, предричаха голям спад в приходите. Изглежда че озвученият от Брад Пит и Бен Стилър филм ще повтори успеха на предишния анимационен хит на DreamWorks Animation, “Как да си дресираш дракон”, който спечели над 215 милиона долара.

Мегаум успя да спечели 89,757,000 долара само в Америка като доказа, че публиката е винаги готова да откликне на майсторски направено семейно забавление в 3D формат.

И въпреки големия бюджет от 130 милиона долара, “Мегаум” със сигурност ще сe превърне в един от хитовете на 2010 година.

На второ място в класацията, с приходи от премиерния уикенд равняващи се на 23,500,000 долара, се нарежда новия екшън-трилър на тандема Тони Скот/Дензъл Уошингтън, “Неудържим”. Надали тези приходи ще зарадват продуцентите и студиото, особено като се има впредвид и солидния бюджет на филма, надвишаващ 100 милиона долара.

Но според специалистите, сравнително слабия премиерен уикенд на “Неудържим” не е изненада – продукцията е заснета по класически начин без използването на 3D, не е част от изграден франчайз и попада в категорията на екшън-филмите докарващи прилични приходи, но никога превръщащи се в големи успехи.

На второ място в класацията, с приходи от премиерния уикенд равняващи се на 23,500,000 долара, се нарежда новия екшън-трилър на тандема Тони Скот/Дензъл Уошингтън, “Неудържим”.

Може да се каже със сигурност, че “Неудържим” ще се представи точно както миналогодишния филм на Скот и Уошингтън, “Ударът „Пелам 123”: Отвличане в метрото”.

На трета позиция застава комедията “Път с предимство”, с участието на Робърт Дауни-мл. Две седмици след премиерата си, филмът е успял да спечели 59,008,000 долара. Въпрос на време е продукцията на режисьора Тод Филипс да възвърне вложения бюджет от 65 милиона долара, но въпреки масивната рекламна кампания и приличните приходи до момента, “Път с предимство” няма да може да повтори големия успех на предишния филм на Филипс, “Последният ергенски запой”.

Премиерната фантастична продукция “Skyline” е на четвърто място с общи приходи 11,678,000. Въпреки че е нискобюджетен филм, “Skyline” не успя да оправдае очакванията на създателите си.

Премиерната фантастична продукция “Skyline” е на четвърто място с общи приходи 11,678,000. Въпреки че е нискобюджетен филм, “Skyline” не успя да оправдае очакванията на създателите си.

От компанията Universal Pictures се надяваха филма да повтори успеха на друга подобна продукция, “Сектор 9”, но за тяхно съжаление публиката не откликна подобаващо. Като се има впредвид малкия бюджет от 10 милиона долара, “Skyline” няма да се смята за финансов провал, но със сигурност е бокс офис разочарование.

На пета позиция се намира комедията с Харисън Форд “Сутрешен блок”. Въпреки звездния си актьорски състав, премиерното заглавие на Paramount Pictures спечели скромните 12,231,000 долара за премиерния си уикенд. Но специалистите очакват по-добри резултати през следващата седмица, най-вече заради факта, че “Сутрешен блок” е от този род филми, които набират скорост през втората си седмица по кината. Скоро ще стане ясно дали комедията ще продължи тази традиция или ще се превърне в изключение.

На пета позиция се намира комедията с Харисън Форд “Сутрешен блок”. Въпреки звездния си актьорски състав, премиерното заглавие на Paramount Pictures спечели скромните 12,231,000 долара за премиерния си уикенд.

Независимата продукция на режисьора Тайлър Пери “За цветнокожи момичета” е на шесто място с общи приходи, две седмици след премиерата, от 30,920,000 долара.

Както и останалите филми на режисьора, така и “За цветнокожи момичета” намери своята публика, която от своя страна възнагради продукцията със стабилни приходи и бюджетът от 20 милиона долара е вече покрит.

След пет седмици по американските киноекрани, екшън-комедията с Брус Уилис, “БСП - Бесни Страшни Пенсии”, регистрира приходи от 79,818,000 и заема седмо място в класацията. Въпреки че изгуби първоначалния си моментум, продукцията на Summit Entertainment се представи задоволително и общите световни приходи до момента надминават границата от 100 милиона.

След пет седмици по американските киноекрани, екшън-комедията с Брус Уилис, “БСП - Бесни Страшни Пенсии”, регистрира приходи от 79,818,000 и заема седмо място в класацията.

Трилърът “Паранормална активност 2” е на осмо място. Общите приходи след четири седмици се равняват на 82,000,000 долара. Филмът оправда очакванията и въпреки че най-вероятно няма да надмине приходите на оригиналния филм (който спечели над 107 милиона долара) създателите и студиото могат да бъдат напълно доволни от постигнатото.

Седмата част от популярната хорър-поредица “Убийствен пъзел” застава на девета позиция с общи приходи от 43,468,000 долара, след три седмици престой в кината. Въпреки изградената публика и по-скъпите 3D билети, “Убийствен пъзел VII” не се представи според очакванията. До момента по света филмът е събрал общо 75 милиона долара и според анализатори, границата от 100 милиона няма да бъде достигната.

Седмата част от популярната хорър-поредица “Убийствен пъзел” застава на девета позиция с общи приходи от 43,468,000 долара, след три седмици престой в кината.

"Jackass 3-D” заема последната десета позиция с приходи, пет седмици след премиерата, от 114,708,000 долара. Представянето на филма изненада и най-големите скептици, а звездата на “Jackass” Джони Ноксвил заяви, че големия успех на третата част е гарантирал и появата на следващ филм, работата по който е вече започнала.


Бокс офис класация на Северна Америка за периода
12 ноември - 14 ноември
1 Megamind - $30.1M / $89.8M
2 Unstoppable - $23.5M / $23.5M
3 Due Date - $15.5M / $59M
4 Skyline - $11.7M / $11.7M
5 Morning Glory - $9.62M / $12.2M
6 For Colored Girls - $6.75M / $30.9M
7 Red - $5.11M / $79.8M
8 Paranormal Activity 2 - $3.05M / $82M
9 Saw 3D - $2.75M / $43.5M
10 Jackass 3D - $2.3M /$115M

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

2 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
wrwr Неутрално
1 26.12.2010, 12:00
Оценка: -1
1 гласа

великооооооооооооооооооооооооооооооооооо оооооооооооооооооооооооооооо
филмчеееееееееееееееееееееееееееееееее това трябва да се гледа................................... ........................................ ........................................ ........................................ ........................................ ........................................ ........................................ ........................................ ............................... (thu mbup)(thumbup )(th umbup)(thumbu p)

 
 
 
behwolf Неутрално
2 15.11.2010, 07:29
Оценка: 0
0 гласа

очаквах skyline да е по нагоре

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg