Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии Мечешки емоции за малки и големи

Мечешки емоции за малки и големи
“Кунг-фу панда” оправдава своето пълнометражно време и ще научите нещо много важно - каква е тайната на вкусната супа от нудъли.
Cinefish.bg

Рецензии
Мечешки емоции за малки и големи

06.07.2008, 11:02  |   Видяна: 1503  |   синефиш.бг  |   РЕЦЕНЗИЯ
от Мариана Иванова

Дали все още има хора, които ходят на кино, за да изпитат и нещо друго от забавление. Не познавам много такива мохикани, но ги има. В същото време са малко и филмите, които ни развличат и едновременно с това предлагат теми за размисъл.

Противно на очакванията, те не са комедии, защото все по-рядко в тях има остроумни реплики и смешни гегове. Отдавна намираме съчетани тези емоции в анимационните филми на „Дисни”, „Пиксар” и „Дриймуъркс”. Където има достатъчно забавни моменти, но и щипка поука  както за малките, така и за порасналите.
Пореднотото доказателство е пълнометражният рисуван филм на „Дриймуъркс” “Кунг-фу панда”. Пълничкият По и неговите приятели са “снимани” през 2008. Американските актьори, които озвучават героите са от висока класа - Джак Блек, Анджелина Джоли, Дъстин Хофман, Джаки Чан.

Българските дубльори не им отстъпват и се справят прекрасно. Дичо, Василка Сугарева, Ненчо Балабанов, Николай Урумов. и др гордо могат а се хвалят с участието си във филма.

"Кунг-фу панда” е шарен, забавен, добре преведен и не е инфантилен. Родителите могат да не се притесняват, че ще заспят от скука. Главният герой По е мил, има мечти и е притеснителен.

Той обича да похапва и не е много по движението. Анимационните герои-животни притежават редица човешки качества,  тревоги и надежди. Но основното, за което става дума е вярата. Неин представител е мъдрата костенурка, която говори баааавно, умно и симпатично затова как вместо да се захласваме по предания и заклинания е по- добре да вярваме в себе си.

Защото само така ще придобием така необходимите ни воля и самочувствие. Мамите и татковците ще си тръгнат от филма /ако са от мохиканите/ по- вгледани в себе си и околните, а детските сърца ще си спомнят засмени срещата с техния нов закръглен приятел.

Кунг-фу панда” оправдава  своето времетраене и ще ви каже нещо много важно - каква е тайната на вкусната супа от нудъли.
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg