Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Тв новини Майкъл Уинтърботъм със сериал за Борис Джонсън

Майкъл Уинтърботъм със сериал за Борис Джонсън
Cinefish.bg

Тв новини
Майкъл Уинтърботъм със сериал за Борис Джонсън

29.06.2020, 09:30  |   Видяна: 337  |   синефиш.бг  |   ТВ
Британският премиер Борис Джонсън ще е главен герой в нов сериал, подготвян от Майкъл Уинтърботъм. Всъщност новата продукция няма да разказва за живота на Джонсън дотук, а за управлението му по време на пандемията от COVID-19 и за борбата му с вируса. Компанията Fremantle ще е продуцент, а изпълнителен продуцент ще е Ричард Браун („Истински детектив“).

Майкъл Уинтърботъм със сериал за Борис ДжонсънНосителят на БАФТА Уинтърботъм ще е режисьор и ще е сред сценаристите и продуцентите на сериала. Редакторът на Sunday Times Тим Шипмън ще е консултант на продукцията. Книгата на Шипмън „All Out War“ предизвиква създаването на сериала „Брекзит“ с Бенедикт Къмбърбач в главната роля.

За момента не е ясно коя телевизия ще подкрепи този проект, но се  предполага, че тематиката му ще предизвика огромен интерес. Все още неозаглавения сериал ще проследи периода от избора на Джонсън за министър председател на Обединеното кралство, през кризата от коронавируса и неговото заболяване до раждането на сина му. Освен това ще се опита да даде отговор на въпроса защо Великобритания е на второ място по брой на смъртни случаи от настоящата пандемия.

„Съществуват редки моменти в историята, когато животът на лидерите на една нация се оказва свързан с важни събития и съответно личният опит и тяхната официалната роля се преплитат по необикновен начин. Последните няколко месеца от живота на британския премиер са конкретен пример за един от тези моменти“, споделя президентът на Fremantle Андреа Скросати.Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg