Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Матю Макконъхи, Джак Блек и Шърли Маклейн – в комедийния трилър “Bernie”

Матю Макконъхи, Джак Блек и Шърли Маклейн – в комедийния трилър “Bernie”
Само преди няколко дни приключиха снимките на “Bernie” – комедиен трилър с участието на звездите Матю Макконъхи, Джак Блек и носителката на “Оскар” Шърли Маклейн.
Cinefish.bg

Филми
Матю Макконъхи, Джак Блек и Шърли Маклейн – в комедийния трилър “Bernie”

26.11.2010, 15:39  |   Видяна: 3787  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

Само преди няколко дни приключиха снимките на “Bernie” – комедиен трилър с участието на звездите Матю Макконъхи, Джак Блек и носителката на “Оскар” Шърли Маклейн. Режисьорът Ричард Линклейтър, известен с филмите си “Рок училище” и “Преди изгрев”, заяви че “Bernie” е може би най-добрия филм върху който е работил до момента.

Сценарият на лентата е вдъхновен от истинската история за Бърнхард “Бърни” Тийд, чиито странни действия бяха описани в статия публикувана през 1998 година в списанието “Texas Monthly”.

Матю Макконъхи, Джак Блек и Шърли Маклейн – в комедийния трилър “Bernie”

Действието на “Bernie” ще се развива в малкото тексаско градче Картидж, където живее антисоциалния собственик на погребално бюро Бърни (Джак Блек). Бърни се сприятелява с богата вдовица, (Шърли Маклейн), но когато я убива заради парите й, той решава да поддържа илюзията че тя е жива.

В оригиналната статия, журналиста Скип Холандсуорд пише:

“Картидж стана известен в цялата страна след като най-богатата вдовица на града, 81-годишната Маржъри Нъгент, бе намерена мъртва на дъното на голям фризер в собствената й къща. Интересното в случая, е че тя била мъртва в продължение на девет месеца, но никой през този период от време не я е потърсил. А най-странната част от историята е, че когато 39-годишния Бърни Тийд признава за убийството и също така признава че е откраднал парите на възрастната жена, никой от града не обръща особено внимание и повечето жители дори подкрепят Тийд.”

“Историята беше наистина странна. Започнах да се чудя дали всичко е истина или някаква постановка”, заяви Холандсуорд, който заедно с Ричард Линклейтър, написа и сценария на “Bernie”.

Партньори на Матю Макконъхи, Джак Блек и Шърли Маклейн са Рип Торн (“Мъже в черно”), Рик Диал (“Дъщерята на генерала”), Грант Джеймс (“Тумбстоун”) и Гари Тийг (“Мачете”). Продуценти на лентата са Лиз Глоцър (“Пропукване”), Джинджър Следж (“Отбивки”) и Мартин Шафър (“Къде покриха Морган?”).

“Bernie” все още няма премиерна дата, но според източник от студиото Castle Rock Entertainment, филма ще тръгне по кината в началото на следващото лято.

www.film-releases.com

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

3 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
ispanetza Весело
1 28.11.2010, 11:06
Оценка: 0
0 гласа

Сладури - ще се гледат разбира се!!!

 
 
 
mone Весело
2 27.11.2010, 05:41
Оценка: 0
0 гласа

Интересно звучи...остава да се види.

 
 
 
behwolf Неутрално
3 26.11.2010, 03:55
Оценка: 0
0 гласа

добър състав

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg