Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Мат Деймън и Гюс ван Сант представиха филма „Обетована земя” на кинофестивала в Берлин

Мат Деймън и Гюс ван Сант представиха филма „Обетована земя” на кинофестивала в Берлин
Мат Деймън заедно с режисьора Гюс ван Сант представиха филма „Обетована земя” (Promised Land), участващ в основния конкурс на Берлинския кинофестивал.
Cinefish.bg

Филми
Мат Деймън и Гюс ван Сант представиха филма „Обетована земя” на кинофестивала в Берлин

11.02.2013, 13:03  |   Видяна: 1323  |   dariknews.bg  |   ФИЛМ

Мат Деймън заедно с режисьора Гюс ван Сант представиха филма „Обетована земя” (Promised Land), участващ в основния конкурс на Берлинския кинофестивал.

Мат Деймън заедно с режисьора Гюс ван Сант представиха филма „Обетована земя” (Promised Land), участващ в основния конкурс на Берлинския кинофестивал.Лентата можеше да стане режисьорски дебют на Деймън, но в крайна сметка той остана сценарист на проекта и изпълни главната роля в него. Режисьорът Гюс ван Сант, макар и да присъства на пресконференцията, не каза почти нищо, главната роля тук е на Мат Деймън.

„Да, наистина се бях замислил над това да режисирам този филм. Но когато научих, че за това се обсъжда на първо място кандидатурата на Гас, реших да работя с него като сценарист и актьор. Познавам го от много години и си имаме доверие”, подчерта Деймън.

Той е работил с Гюс ван Сант във филма „Добрият Уил Хънтинг”, за който актьорът получи „Сребърна мечка” през 1998 г. в Берлин, а заедно с Бен Афлек получиха „Златен глобус” и „Оскар” за оригинален сценарий.

Деймън е написал сценария на филма заедно с Джон Красински, който също се е снимал в него. Сюжетът на лентата е следният: главният герой Стив Бътлър (Мат Деймън) пристига в малък американски град, за да убеди местните жители да продадат правото за добив на газ в техните селскостопански земи на голям енергиен концерн. Но не всички искат да продават. Представителят на местната екоорганизация (Джон Красински) вдига протест срещу глобализацията и се противопоставя на добива, който може да замърси сериозно земите.

Добивът на природен газ днес е една от най-големите бизнес сфери в САЩ, споделя Мат Деймън. „У нас имаше сериозна дискусия, дали си струва да правим филм на тази тема. Но на мен ми се струва, че този въпрос трябва да бъде поставен и на голям екран, защото ние също така трябва да мислим и за бъдещето”, подчерта актьорът.

Той сподели, че иска да се занимава със сериозни кинопроекти, които повдигат „екзистенциални проблеми”. В момента Деймън работи в режисьорския проект на Джордж Клуни "The Monument Men". „В този проект на Джордж също така участват Кейт Бланшет, Бил Мъри, Жан Дюжарден - великолепна компания”, каза Мат.

На пресконференцията Деймън не можа да скрие радостта си за своя колега Бен Афлек, чиято лента „Арго” е номинирана в няколко категории за „Оскар”, включително за най-добър филм на 2012-а, допълва БГНЕС.


63 берлински кинофестивал се провежда от 7 до 17 февруари. В основния конкурс, освен филма на Гюс ван Сант, участват още 18 ленти.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg