Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Марк Форстър ще режисира научната фантастика “The Runner”

Марк Форстър ще режисира научната фантастика “The Runner”
Марк Форстър, ще поеме режисурата на фантастичната продукция “The Runner”.
Cinefish.bg

Артисти
Марк Форстър ще режисира научната фантастика “The Runner”

11.03.2011, 17:02  |   Видяна: 1544  |   синефиш.бг  |   АРТИСТ

Създателят на хитовете “Пътят към Невърленд” и “Спектър на утехата”, Марк Форстър, ще поеме режисурата на фантастичната продукция “The Runner”. Говорител на Уолт Дисни потвърди новината и също така заяви, че студиото е закупило сценария преди няколко дни и планира да превърна проекта в “мащабен летен блокбастър”.

“The Runner” е бил първоначално замислен като телевизионен сериал, но според сценариста Дейв Андрън, историята е успяла да привлече вниманието на няколко големи холивудски филмови компании, и в крайна сметка проекта е бил преработен от сериал в игрален филм.

Действието на “The Runner” ще се развива през 2027-а година, когато Земята е превърната в огромна пустиня след неочаквано и необяснимо тотално унищожение. Малка група от оцелели, намираща се в подземно скривалище в планините на Колорадо, открива начин за пътуване във времето, и тяхната единствена надежда е да се изпрати човек в миналото, който да успее да предотврати унищожението на планетата.

Дейв Андрън: “Филмите за края на света са може би най-интересния жанр в киното. Дали ще става дума за извънземни, астероиди или природни бедствия, тези истории винаги успяват да привлекат вниманието на хората. Разбираемо е, защото това не са филми за двама герои обсъждащи душевните си проблеми – става дума за събития, които, колкото и фантастични, могат да афектират всеки един от нас.

И разбира се, самото зрелище не е за изпускане. Колкото и странно да e, именно сцените с унищожението на Земята и хората превръщат филми като “Денят на независимостта” и “2012” в хитове. “The Runner” ще бъде филм от този жанр, но ще има и няколко големи изненади – неща които не бихте очаквали да видите в подобен филм. Засега, това е всичко което мога да Ви кажа.”

В момента, режисьора Марк Форстър работи по монтажа на последния си филм, “Machine Gun Preacher”. Лентата, в която участват Джерард Бътлър и Мишел Монаган, ще тръгне по кината през месец септември. Ако всичко протече по план, веднага след премиерата, Форстър ще насочи вниманието си към “The Runner”.

Носителят на “Оскар” Брайън Грейзър (“Красив ум”) ще продуцира филма, заедно с Брадфърд Симпсън (“Момчетата не плачат”) и Ерика Хъгинс (“В какво се превръщат мечтите”). Тъй като проекта е в ранен етап на развитие, все още няма избрани актьори за главните роли.

Очакванията са снимките на “The Runner” да започнат през следващата година, а световната премиера ще се състои най-рано през лятото на 2013-та.

deadline.com

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg