Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Махершала Али в затворническа драма

Махершала Али в затворническа драма
Махершала Али в затворническа драма
Cinefish.bg

Артисти
Махершала Али в затворническа драма

06.06.2019, 09:55  |   Видяна: 599  |   синефиш.бг  |   АРТИСТ
Двукратният носител на „Оскар“ ще бъде изпълнителен продуцент и ще участва в драмата по истински случай „Solitary“. Махершала Али ще играе Албърт Уудфокс, който прекарва цели 43 години в затвор в Луизиана.

Махершала Али като Албърт Уудс

Филмът ще бъде основан на неговите мемоари „Solitary: Unbroken by Four Decades In Solitary Confinement, My Story of Transformation and Hope“. Проектът все още е в начален стадий и за момента не са обявени имена на режисьор и сценарист.

Уудфокс и Херман Уолъс са обвинени в убийството на офицер от затвора през 1972 г. и са осъдени две години по-късно. Двамата безуспешно се опитва да докажат, че са невинни, а през 90-те започва кампания за освобождаването им. Присъдата на Ууфокс в крайна сметка е отменена през 2014 г. Той е освободен две години по-късно.

Докато са зад решетките, Уудфокс и Уолъс започват кампания за реформа в американските затвори като членове на движението на Черните пантери. Уолъс е освободен през 2013 г. заради раково заболяване и умира три дни по-късно.

Продуцент на тази невероятна история ще е Джейми Патрикоф, с когото Али работи по филма „The Place Beyond The Pines“. Тази година актьорът спечели „Оскар“ за поддържаща роля за участието си в друга драма по истински случай – „Зелената книга“. Преди две години той бе удостоен с първия си „Оскар“, отново за поддържаща роля за участието си в „Лунна светлина“.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg