Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Тв новини „Любов и наказание” с рекорден брой тв награди

„Любов и наказание” с рекорден брой тв награди
Сериалът започва на 19 септември по „Диема фемили”, всеки делничен ден от 22:00 ч.
5
5 5 5
5 5
Cinefish.bg

Тв новини
„Любов и наказание” с рекорден брой тв награди

13.09.2011, 15:00  |   Видяна: 10576  |   Press Release  |   ТВ
Сериалът започва на 19 септември по „Диема фемили”, всеки делничен ден от 22:00 ч.

Най-добър актьор, име на годината и най-популярен турски актьор в Близкия изток са само част от наградите за Мурат Йълдъръм (Демир от сериала „Гордата Аси”) за 2010 г., когато телевизионната поредица с негово участие в главната роля „Любов и наказание” само за няколко седмици се изкачи на върха на класациите. Заради големия интерес сериалът продължи с втори сезон и завърши през юни тази година с финал, проследен от рекорден брой зрители.

„Любов и наказание” с рекорден брой тв награди

32-годишният машинен инженер Мурат Йлдъръм, попаднал в телевизията покрай приятели театрали, направи замайваща кариера за няколко години, а „Любов и наказание” го изстреля на върха. Той беше определен за най-добър актьор на 2010 година в класацията на най-големия турски телевизионен интернет портал Аяклъгазете в анкета, в която участваха над 240 хиляди души. Най-голямата изненада дойде от класацията на арабския телевизионен канал МВС, в която Йълдърм беше посочен за най-популярният турски актьор за 2010 г., изпреварвайки „Брад Пит на Близкия изток” Къванч Татлътуг, неизменен победител от години.

„Любов и наказание”, Мурат Йълдъръм и партньорката му в сериала Ниргюл Йешилчай обраха и всички телевизионни награди в Северен Кипър. По този повод „Телевизион газетеси” написа „Любов и наказание” не се насити на награди”.

Двете песни в телевизионната поредица, чийто композитор е Кърач, поставиха рекорди по слушане и теглене в интернет. Кърач е добре познат на зрителите си с музиката си към сериалите „1001 нощ”, „Истанбулска приказка”, „Да върнеш времето назад”, „Любов на заем”.

В екипа на „Любов и наказание” има още много познати в България имена. Режисьор е Кудрет Сабанджъ, чийто филм „1001 нощ” проправи пътя на турските сериали в България. Томрис Инджер, г-жа Надиде от „1001 нощ”, в „Любов и наказание” е още по-властна свекърва, която дърпа конците не само в семейството си, но и в клана Балдар. Познатите от „Под липите” Зейнеп Бешерлер (Аслъ) и Дженк Артан (Джем) тук изпълняват ролите на Надя и Бора.

Джанер Куртаран, който заради злоупотреба с наркотици бе принуден да се раздели със сериала „Листопад”, където изпълняваше ролята на Шевкет, след лечението си в клиника се включи в екипа на „Любов и наказание”. По друга причина – отбиване на военната си служба, по-късно към „Любов и наказание” се присъедини още един много популярен в Блгария актьор Синан Тузджу (Йомер от „Под липите” и Сертач от „Пламъкът на сърцето”).

Но наред с Мурат Йълдъръм звездата на сериала е Нургюл Йешилчам. 35-годишната актриса с огромни зелени очи и гърлен глас има завидна творческа биография с много филмови награди. Тя участва и във филма „На прага на рая” на германския режисьор от турски произход Фатих Акън, който спечели награда за най-добър сценарий на 60 филмов фестивал в Кан през 2007.


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg