Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Лятно зелено кино на УзанаПолянаФест 2014!

Лятно зелено кино на УзанаПолянаФест 2014!
Лятно зелено кино на УзанаПолянаФест 2014!
Cinefish.bg

Филми
Лятно зелено кино на УзанаПолянаФест 2014!

17.07.2014, 11:53  |   Видяна: 1085  |   Press Release  |   ФИЛМ
Българска иновационна еко-отоплителна технология, прясно подготвен палатков лагер, прожекции на филми, свързани за събуждане на еко-съзнанието ни подготвят десетки доброволци и екипа на УзанаПолянаФест, който ще се проведе този уикенд в географския център на страната – местността Узана над Габрово.

4 прожекции в уникалното лятно кино, предоставено с партньорството на мрежа “На Тъмно” ще може да гледате, излежавайки се по поляната, но мобилизирайки съзнанието си да разбере връзките между личното поведение и глобалната промяна. Под Узанско небе ще видим филми като Global Warning и 180 градуса.

Лятно зелено кино на УзанаПолянаФест 2014!

Всички прожекции, можете да проверите тук:
http://uzanafest.com/?p=2020
Организаторите съветват обаче тази година гостите на фестивала да се въоръжат с по-топли дрехи, заради доста по-ниските температури от типичното за сезона и високата надморска височина. Къмпинг-оборудването също ще е нужно на желаещите да се впуснат в узански приключения през идния уикенд, тъй като вече местата за настаняване извън къмпинга са резервирани от по-ранобудните.

Благодарение на организаторите от Фондация Тайм-екопроекти, феновете на фестивала ще могат стигат от Габрово до събитието в географския център на страната ни – Узана безплатно.

Тази година връзката между лична и социална промяна е фокус на феста и силната програма ще озадачи по-спокойните натури с огромен избор от паралелно случващи се събитития – от Презентационния и Дзен центровете, през АртАтелиета и ЕкоАкадемията, до ЕкоПазара и атрактивната музикалнаа програма – трите дни на феста няма да оставят никой в инерцията на ежедневието.Специален гост на събитието ще бъде американеца от Илинойския университет Джон Мълроу, който ще демонстрира специфичния си метод на работа за усточйиво развитие, който разпространява от Азия до Южна Америка. Вечерта пък на 19.07 ще чуем и лекцията на Филка Секулова от Свободния университет в Барселона за алтернативи в икономикатa.

Важно за посетителите на място, освен, че както всяка година билетът е безплатен е, че ще трябва да оставят колите си по-далеч от фестивалната зона.

Няма да бъдат допускани изложители, които не са били предварително одобрени, заявиха от организацията на събитието.

Подробна програма на фестивала можете да свалите от сайта:
http://uzanafest.com/
А текуща информация можете да проверявате своевремнно на блога на събитието: http://uzanafest.wordpress.com/

Фестивалът се организира от Фондация Тайм-Екопроекти с финансовата подкрепата на Министерство на околната среда и водите чрез Предприятие за управление на дейности по опазване на околната (ПУДООС) и Община Габрово.Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg